Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 10 ilde OHAL ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin yaşandığı illerde OHAL ilan edildiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 10 ilde OHAL ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem ile alakalı olarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgeleri için alınan kararları kamuoyuna duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Uzmanlar bu iki depremi istisnai yer hareketi olarak tabir ediyor. Çok büyük bir yıkıma sebep oldu. Coğrafyamızın en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız.

2 büyük Deprem 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 10 kenti etkiledi. Her iki depremde yeryüzünde 7 km gibi yıkımın şiddetini artıran bir yakınlıkta yaşanmıştır. Bu depremler çok geniş bir alanda çok büyük yıkıma sebep olmuştur. Uzmanlar bu iki depremi istisnai yer hareketi olarak tabir ediyor. Çok büyük bir yıkıma sebep oldu. Coğrafyamızın en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız.

Ekiplerimiz fedakarca hareket etmektedir. Yurt içinden ve yurt dışından ekiplerle sayı artıyor. Çok fazla gönüllü de yardım çalışmalarında yer alıyor. Tüm tedbirleri adım adım hayata geçiriyoruz.

İlave vali ve kaymakamlar görevlendirdik. Her ilimizde bir bakanımız yürütülen felaketlere refakat ediyor. Hemen 100 milyar liralık kaynağı seferber ettik.

OHAL İLAN EDİLDİ!

Uluslararası toplumun desteği moral açısından bizim için kıymetlidir. Deprem yaralarının sarılmasına yardım etmek isteyen vatandaşlarımızı ve iş dünyamızı AFAD hesaplarına bağışta bulunmaya davet ediyorum. Deprem yaşanan 10 ilimizi Afet bölgesi ilan ediyoruz. Anayasanın verdiği yetkiyle bu illerde olağanüstü hal ilan etmeye karar verdik. 3 ay sürecek bu karar ile ilgili olarak adımlar atılacaktır.

Felaket alanının büyüklüğü, yıkımın ağırlığı gibi nedenlerle arama kurtarmada arzu ettiğimiz hıza ulaşamadığımız yerler elbette vardır. Devlet tüm ihtiyaçları karşılayacaktır. Bugüne kadar nice badireleri geride bırakmış bir ülke olarak deprem felaketinin yol açtığı meseleleri de çözeceğiz.