Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 7 gün ulusal yas ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklaması yaparak ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem nedeniyle 7 gün ulusal yas ilan edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 7 gün ulusal yas ilan edildi!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve toplam 10 ilde yıkımlara neden olan depreme dair gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklaması yaparak ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. 7 gün boyunca Türkiye’de ve dış temsilciliklerde ulusal yas uygulaması yapılacak.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusal yas ile alakalı olarak, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 7 gün ulusal yas ilan edildi!

BAYRAKLAR YARIYA ÇEKİLECEK!

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm resmi kurumlara ve kuruluşlara genel bir yazı gönderilerek ulusal yas uygulamasına geçildiği bildirildi. Bu kapsamda tüm yurtta ve Türkiye’nin dış temsilciliklerinde bayraklar yarıya çekilecek. Uygulama Pazar günü güneş batımına kadar devam edecek.

VATANDAŞLAR TALEP ETMİŞTİ!

Ulusal yas ilan edilmesi için bugün çok sayıda vatandaş talepte bulunmuş ve bu yönde isteklerini sosyal medyadan dile getirmişlerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan ulusal yas kararı açıklayarak vatandaşların bu taleplerine yanıt vermiş oldu.

CAN KAYBI 1.651 OLDU!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem nedeniyle çok sayıda vatandaş enkaz altında kaldı. Türkiye'de tüm vatandaşların büyük bir üzüntüye sevk edilmesine neden olan bu doğal afetin faturası gittikçe ağırlaşıyor. AFAD tarafından açıklanan resmi verilere göre enkaz altından toplam 1.651 vatandaşın cansız bedeni çıkarıldı. Yine enkaz altından yaralı olarak çıkarılan ve tedavi altına alınan vatandaşların sayısı ise 11.119 olarak açıklandı.