Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bireysel ve KOBİ kredilerine 100 milyar TL daha ilave ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrasında önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bireysel ve KOBİ kredilerine 100 milyar TL daha ilave ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bireysel ve KOBİ kredilerine 100 milyar TL daha ilave ettik: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış Kabine Toplantısı sonrasında Türkiye'nin gündemine dair açıklamalar yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından yaşanan büyük yıkım sonrasında afet konutları ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Deprem sonrasında arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerden ve yapılan yardımlardan bahseden Erdoğan enkaz çalışmalarının kaldırılmasıyla yapılacak olan konutlar ile ilgili de detaylı bilgiler verdi. 

100 MİLYAR LİRA KREDİ DAHA İLAVE EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kalkınma ajansların tüm kaynaklarını afet bölgesi şehirlerine aktararak projelerin finansmanındaki devlet katkısının en üst seviyeye çıkarıldığını açıkladı. Bireysel ve KOBİ kredilerindeki ertelemelerin yanında sunulan 250 milyar TL'lik kredi paketine ise ek olarak 100 milyar TL daha ilave edildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadeleri kullandı. 

"Kalkınma ajanslarımızın tüm kaynaklarını afet bölgesi şehirlerine aktararak projelerin finansmanındaki devlet katkısını en üst seviyeye çıkartıyoruz. Bireysel ve KOBİ kredilerindeki ertelemelerin yanında 250 milyar liralık kredi paketine 100 milyar lira daha ilave ettik." şeklinde konuştu. 

ESNAFA 60 AY VADELİ KREDİ

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından ağır hasarı bulunan yelerde esnaf ve sanatkarlara ise 250 bin TL'ye kadar olan kredilerde 60 ay vade fırsatı sunulduğunu açıklayan Erdoğan konuşmalarına şöyle devam et ti; "Depremde ağır hasar olan yerlerde esnaf ve sanatkarlarımıza 250 bin liraya kadar 60 ay vadeli, yarısını da Hazine'nin ödeyeceği yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz." dedi.