Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesindeki okulların son durumunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından okulların son durumunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesindeki okulların son durumunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesindeki okulların son durumunu açıkladı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından deprem bölgelerindeki son durumu açıkladı. Bölgeye sağlanan istihdamı, ihtiyaç sahibi ailelere öncelik vererek 50 bin kişiye çıkarıldığını söyleyen Erdoğan çocukların eğitiminin aksamaması için gayret gösterildiğini açıkladı.

Çadır ve konteynerlerde kurulan eğitim yuvalarında çocukların yeniden okula hazırlandığını açıklayan Erdoğan illerin ve okul binalarının durumlarına göre ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının açıldığını açıkladı. 3 ilde 1 Mart 2023 tarihinde başlayan eğitim öğretim 3 ilde  13 Mart'ta, 4 ilde ise 27 Mart'ta devreye gireceğini duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEPREM BÖLGELERİNDEKİ EĞİTİM DURUMLARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından yaşanan yıkım sonrasında deprem bölgelerindeki eğitim öğretim hakkında detaylı bilgi veren Erdoğan şu cümleleri kurdu;

"Bölgeye sağladığımız istihdamı, ihtiyaç sahibi ailelere öncelik vererek 50 bin kişiye çıkartıyoruz. Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için de gayret gösteriyoruz. Çadır ve konteynerlerde kurduğumuz eğitim yuvalarında evlatlarımızı yeniden okula hazırlıyoruz. İllerin ve okul binaların durumlarına göre ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarımızı açtık. 3 ilimizde 1 Mart'ta başlayan eğitim öğretim 3 ilimizde 13 Mart'ta, 4 ilimizde 27 Mart'ta devreye girecek." ifadelerini kullandı.