Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı: Selde neredeydi? İmamoğlu'ndan yanıt gecikmedi

Saraçhane'deki 15 Temmuz etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'na sel felaketini hatırlattı. Ekrem İmamoğlu ise anında yanıt verdi. İşte o açıklama.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı: Selde neredeydi? İmamoğlu'ndan yanıt gecikmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz anmasında Saraçhane’de düzenlenen programa katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedefe alarak, İstanbul’da yaşanan sel felaketi için ‘’ Sel afetinde acaba sorumluları neredeydi? “ ifadesini kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ise yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Selde neredeydi?

15 Temmuz darbe girişiminin 6. Yılı kapsamında İstanbul Saraçhane’de anma düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise etkinliğe davet edilmediğini söylemiş ve ardından Erdoğan’ı çay içmek için Saraçhane’ye davet etmişti. Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki etkinliğe ise katılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı: Selde neredeydi? İmamoğlu'ndan yanıt gecikmedi

Saraçhane’de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki hafta İstanbul’da yaşanan sele dikkat çekerek Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Erdoğan, ‘’ Sel aferinde acaba sorumluları neredeydi, Kardeşlerim bunların hesabını 2023’te sandıklarda sormaya var mıyız? “ ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan yanıt gecikmedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Saraçhane’deki etkinliğe davet edilmediğinin altını çizerek bir Erdoğan’a yanıt verdi. İmamoğlu, Saraçhane’de miting kararı alan Cumhurbaşkanının bu belediyeyi ziyaret etmesini beklediğini, burasının 15 Temmuz’da en çok saldırıya uğrayan bölgelerden biri olduğunu ve buraya gelmesini arzu ettiğini söyledi.

Sel felaketiyle ilgili sözlere ise bu konuşmanın farklı bir dille olması gerektiğini, bugün Milli Birlik günü olduğunu fakat kürsülerin 15 Temmuz da olsa birileri için Cumhur İttifakı günü olduğunu söyledi. Sel ile ilgili bir açıklama yapmayan İmamoğlu, Erdoğan için ‘’ umarım bu dil düzelir ‘’ dedi.