Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kabine toplantısından çıkan kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde yeni dönemin ilk kabine toplantısı yapıldı. Bu toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kabine toplantısından çıkan kararları açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeni dönemin ilk toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde yapıldı. Tüm bakanların tam kadro katıldığı toplantıda Türkiye’nin önemli konuları ele alındı. Kabine toplantısından çıkan kararları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaparak kamuoyuna açıkladı.

SEÇİMİN KAYBEDENİ YOKTUR!

Seçim sürecinde dair değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her seçim döneminde ellerini ovuşturan kriz heveslileri dışında, elinde binlerce insanımızın kanı olan terör baronları dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Seçimler gelir geçer. Bunlar demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Asıl mesele ülkemizin birliği, bütünlüğü, refahı ve geleceğidir. Asıl mesele siyasi rekabetin siyasi husumete fırsat verilmemesidir. Sandıklar kapandıktan sonra hep birlikte önümüze bakabiliyorsak Allah’ın izniyle bizim bileğimizi kimse bükemez.” dedi.

Türkiye Yüzyılı’na işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nın büyük hedefleri için çok çalışmak gerekir. Kabine üyelerimiz bunu başaracak niteliktedir. Yeni kabinemizin işiniz zor olduğunu biliyoruz. Devralınan mirası daha da öteye taşımak gerekir. Canla başla çalışıp ülkemizi hedefleriyle buluşturacağız. 40 yıllık siyaset hayatımızın farkı eser siyasetidir. Seçim döneminde boş vaatler vermedik. Ne söz vermişsek hepsini yerine getirmeye gayret ettik. Bunun için de 17 defa milletimizin takdirini kazandık. Yeni dönemimizde de halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

YENİ DÖNEM AÇIKLAMASI

Yapılacak icraatlar hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasından toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlarla zarar görmesine kadar her konuda icraatlarımız olacak. Sağlıkta, eğitimde, adalette, güvenlikte, sosyal politikalarda yeni icraatlarımızla milletimize hizmet edeceğiz. Savunma sanayi atılımımıza yenilerini ekleyeceğiz. Sanayi ve teknolojide atılımlara devam edeceğiz. Ulaştırmada, ticarette, turizmde büyük hedeflere ilerleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

DEPREM KONUTLARI PLANLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“319 bini ilk 1 yıl içinde olmak üzere toplamda 650 bin konut yaparak depremzede vatandaşlarımızla buluşturacağız. Türk ekonomisini daha da güçlendireceğiz. Enflasyon odaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu milletimizin gündeminden çıkaracağız. Enflasyonu yüzde 40’ın altına indirdik. Enflasyonu nasıl geçmişte tek haneye indirmişsek aynısını yine yapacağız. Ülkemizde misafir ettiğimiz insanları ülkelerine gönüllü olarak gitmelerini teşvik edeceğiz. Milletimiz ile beraber tüm dünyaya güçlü bir mesaj vereceğiz. Yeni dönemin ilk kabine toplantısında tüm bu hususları etraflıca değerlendirdik. Bir hafta sonra bakanlarımız tekrar hazırlanacaklar ve kendilerini dinleyeceğim. Önümüzdeki dönem atılacak adımları da belirledik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan afetler nedeniyle vatandaşlara mesaj vererek, "Samsun, Amasya ve Kastamonu’da meydana gel sel baskınlarından hayatları etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. KOSGEB tarafından devreye alınan afet destek kredileri ile afet bölgelerinde vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz." dedi.

BUĞDAY FİYATLARI BELLİ OLDU!

Buğday alım fiyatlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Ekmeklik buğdayda ton başına 8.250 TL, arpada ise 7.000 TL olarak kararlaştırdık. Ayrıca çiftçilerimize destekler de verilecek. Yeni hasat döneminin ve bu alım fiyatlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

vatandaşlara çeşitli müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu da çalışmalara başlıyor. Bu yıl Kurban Bayramı’mızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ile 27 Haziran günlerini de idari izne almaya karar verdik. Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımız 9 gün tatil yapma imkanı bulacaktır." ifadelerini kullandı.