Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası seçim tarihini açıkladı!

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini net bir şekilde açıkladı. Seçim kararı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kararın nasıl alınacağını da duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası seçim tarihini açıkladı!

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan yönetiminde yapılan kabine toplantısının ardından alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Yaptığı konuşmada seçim tarihini net şekilde ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararının nasıl alınacağını da açıkladı

SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihi ile alakalı olarak kararı açıklayarak, "Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinin normal tarihi 18 Haziran’dı. Ancak bu tarih Kurban Bayramı arifesine, hac mevsimine, çeşitli sınavlara denk gelmesinden dolayı güncelleme ihtiyacı duyduk. Yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonucunda 14 Mayıs 2023 tarihinin en uygun tarih olduğunu gördük. Bu tarihte ülkemizi seçime götürmek istiyoruz. Bu kararı TBMM alırsa memnuniyet duyarız. Bu olmazsa Anayasa’nın bize verdiği yetkiyi kullanarak 14 Mayıs’ta yapacağız. Bu seçim Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin aynı gün seçilmesini sağlayan yeni yönetim sistemimizin ikinci seçimi olacaktır." dedi.

Seçime yönelik konuşmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Bu seçim dönemini ülkemizin geleceği için yeni fırsata dönüştürmenin peşindeyiz. Yeni yönetim sistemimizin ilk döneminde elde ettiğimiz tecrübeleri ikinci dönemde de kullanacağız. Küresel siyaset ve ekonomik düzenin krizlerle sarsıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu zorlu dönemlerde Türkiye kendi vizyonu ile yol almalıdır. Türkiye artık kendi özgün politikaları ile geleceğe yürümektedir.

Türkiye’nin güçlü ve kararlı duruşunu kabul etmek istemeyenler vardır ve de olacaktır. Eser ve hizmet alt yapısı sağlam Türkiye’yi kabullenmeye yanaşmayanlar sonuna kadar direnecektir. Biz bugüne kadar verdiğimiz mücadele ile kimsenin ne istediğine bakmadan istiklale ve istikbale sahip çıktık. Geleceğe daha başka bir güvenle bakmayı başardık. Bizi kendi sorunlarımızın altında ezmek için kullanılan araçları etkisiz hale getirdik."