Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cuma namazı çıkışı seçim takvimi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Seçim başta olmak üzere gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cuma namazı çıkışı seçim takvimi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi. Seçim konusunda çok net açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’ı ve The Economist’i de eleştirdi.

CAHİLLERİN ELİNE KALDIK!

Seçim tartışmaları hakkında bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hukuk farklı bir şeydir. Bunun yanında guguk da farklı bir şeydir. Şu anda seçim ile ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin elinde kaldık. Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 60 gün önceden seçim ilanı yapılabilir. Diyelim Mart’ın 10’u ilan edilir ve 60 gün işlenir ve o gün seçim günü olur. Bunu da YSK takip eder. Bunlar şimdi bu işin farkında değiller ama 14 Mayıs’ı konuşmaya başladılar. Bu da hayırlı bir adımdır.” dedi.

KURAKLIK İLE MÜCADELE

Kuraklık sorununa gereken müdahalelerin yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuraklık sorunu yaşandığı ve 2023 yılında bir risk olduğu malum. Biz bu konuda çok önemli yatırımlar yaptık. En son Yusufeli Barajı’nı devreye soktuk. İşte bu yatırımlar bugünler için yapılıyor. Sizin kuraklık karşısında barajlar haricinde alacağınız bir tedbir maalesef yok.” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN’A UYARI!

Yunanistan ile yaşanan uzun süreli krize de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Miçotakis istediği açıklamayı yapabilir. Ancak bu söylemleri bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir. Adaların silahlandırılması diye bir şey yoktur. Bu adaları silahlandırarak gerek Lozan ve gerekse de diğer anlaşmalarla alakalı olarak ters adımlar atıyorlar. Bunlar için biz gerekenleri söylüyoruz. Artık onlar da başlarının çaresine bakacaklar.” dedi.

BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANINI TÜRK MİLLETİ SEÇECEK!

The Economist Dergisi için de eleştiride bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanını İngiliz dergisi mi yoksa benim milletim mi seçecek. Milletimiz ne yapacağını bilir. Üzerinde durmaya gerek yok.” şeklinde konuştu.