Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine değişikliği açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine değişikliği ile alakalı olarak net konuştu. Kabinede değişiklik olup olmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda tartışmalara da son verdi. Kabine değişikliği yapılacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine değişikliği açıklaması!

Kabine değişikliği ile alakalı olarak gündeme gelen iddialara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Son olarak bir bakanlıkta değişiklik yapılacağı ve ilgili bakanın istifasını sunduğu iddia edilmişti. Kabine değişikliğine dair yaşanan tartışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu.

KABİNE DĞEİŞİKLİĞİ YAPILACAK MI?

CNN Türk ve Kanal D ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan programda Ahmet Hakan, Zafer Şahin, Hande Fırat ve Abdulkadir Selvi’nin sorularını yanıtladı. Kendisine kabine değişikliği olacak mı sorusunun yöneltilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Futbol takımında bile bütün oyuncular değişmez. Eğer bir yere takviye yapılması gerekiyorsa onu tespit edip oraya da o oyuncuyu alacaksın. Biz de nerede aksama olursa orada o değişikliği yaparız.” dedi.

2023 SEÇİMLERİNE BU ŞEKİLDE GİRECEĞİZ

Kabine değişikliği için belirli bir sınır çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 yılı seçimlerine biz şu andaki mevcut yapımız ile beraber girmeyi düşünüyoruz. Bunu elbette Cumhur İttifakı ile beraber yapacağız. Aksi yönde bir davranışta bulunmamız doğru olmaz. Kabine değişikliği için şu anda herhangi bir düşüncemiz yok diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNCEMİZ YOK

Seçime kısa bir süre kala kabine değişikliği yapmanın doğru olmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi önümüzde seçime kadar yaklaşık 8 aylık bir süreç var. Biz bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Şu anda bakanlıklarımızda herhangi bir eksiklik de görmüyoruz. Uyum içerisinde çalışan bir kabineye sahibiz. Bundan dolayı kabinede değişiklik yapılmayacağını söyleyebilirim. Ancak fevkalade bir durum olursa o zaman kabine değişimini gündeme alırız. Kapıyı da tamamen kapalı tutuyoruz diyemem.” şeklinde konuştu.