Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim kararı! Beklenen saat açıklandı

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan seçimlere odaklanırken konu hakkında yeni bir son dakika kararı açıklandı. 2023 seçim takvimi belirleniyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim kararı! Beklenen saat açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim kararı! Beklenen saat açıklandı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar ile işaret edilen 10 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete yayımlanmıştı. Resmi Gazete'de bugün seçim kararı için alınacak kararın yayımlanması bekleniyordu. 

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında "Resmi olarak 10 Mart’ta yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de Yüksek Seçim Kurulu değerlendirecek” ifadelerine yer vererek bugünü işaret etmişti. Resmi Gazete yayımlanırken seçim kararı yer almamıştı. 

2023 SEÇİM TAKVİMİ BUGÜN O SAATTE AÇIKLANACAK! 

Yapılan son dakika açıklaması ile 14 Mayıs'ta olması beklenen 2023 seçimleri, bugün kesinleşeceği ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu hakkında bugün itibari ile saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimi için 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Erdoğan'ın bugün alacağı kararla seçim tarihi resmi olarak netleşecek. Böylelikle seçim tarihi kesinleşecek ve resmi süreç başlayacak. 

Gözler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak ve saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak olan açıklama ile seçim kararı duyurulacak. Seçimin kesinleşmesi ile Yüksek Seçim Kurulu 2023 seçim takvimi için beklenen açıklamayı yapacak. 14 Mayıs tarihinde böylelikle vatandaşlar yeniden sandığa giderek Cumhurbaşkanını belirleyecek. Olası takvim ile 21 Mart 2023 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanı adaylarının başvurularının alınmasına başlayacak.