Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni dönem planlaması! Kimler bakan olacak, kulisler kaynıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü yapılan seçimde en çok oyu alan aday olsa da henüz resmen seçilemedi. İkinci tur için hazırlıklar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şimdiden yeni dönem planlaması yaptığı iddia edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni dönem planlaması! Kimler bakan olacak, kulisler kaynıyor!

Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan en çok oyu alan aday olsa da henüz seçim zaferine ulaşamadı. 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde ipi göğüsleyen aday Türkiye’nin yeni dönemde Cumhurbaşkanı olacak. İlk turda en çok oyu alan aday olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı başarıyı ikinci turda da göstermesi büyük bir ihtimal olarak görülüyor.

KABİNENİN ÇOĞU DEĞİŞECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci tur için çalışmalara devam ederken bir yandan da yeni dönemin planlamasını yapıyor. Kabinede bulunan bakanların çok büyük bir kısmı milletvekili seçildiler ve bu isimlerin tamamının bakan olması için istifa etmeleri gerekecek. Bu da AK Parti’nin TBMM aritmetiğinde elinde kozu zayıflatması anlamına geliyor. Bundan dolayı kabinede çok büyük değişiklikler olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İKİ BAKAN GERİ DÖNEBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekili seçilen iki bakan için yeniden görevlendirme yapabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı. Bu isimlerin ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğu iddia edildi. Aynı iddiaya göre diğer milletvekili seçilen bakanların tamamı milletvekili olarak görev yapmaya devam edecekler ve yerlerine başka isimler bakan olarak atanacaklar.

ADALET BAKANLIĞI İÇİN İKİ İSİM ÖNE ÇIKTI

Cumhuriyet’te yayınlanan kulis habere göre Adalet Bakanlığı için iki ismin adı geçiyor. AK Parti’de grup başkanvekilliği yapan Yılmaz Tunç ile AK Parti Seçim İşleri Başkanı olan Ali İhsan Yavuz’un isimleri Adalet Bakanlığı’nda geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu iki isimden birisini Adalet Bakanı olarak ataması bekleniyor.

TBMM BAŞKANI KİM OLACAK?

TBMM Başkanlığı ile alakalı olarak da kulis bilgileri hız kazandı. Bu konuda öne çıkan isim Fuat Oktay oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevinde bulunan Fuat Oktay’ın TBMM Başkanı olabileceği bildirildi. Ayrıca TBMM Başkanlığı için Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül ve Numan Kurtulmuş’un da isimleri geçiyor.