Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Programında Neler Var? İstanbul, Ankara, İzmir 15 Temmuz Etkinlikleri 2022!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yapılacak olan etkinlikle merak ediliyor. 15 Temmuz etkinlikleri neler olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir’de hangi 15 Temmuz etkinlikleri var? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz programı ne?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Programında Neler Var? İstanbul, Ankara, İzmir 15 Temmuz Etkinlikleri 2022!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için 2022 etkinlik programları hazırlandı. Bu etkinliklerde toplamda milyonlarca vatandaşın katılımı bekleniyor. Peki 2022 15 Temmuz’unda hangi etkinlikler var? İstanbul, Ankara ve İzmir’de hangi 15 Temmuz etkinlikleri yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz programında neler var? Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi 15 Temmuz etkinliklerine katılacak?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 15 TEMMUZ PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz programı belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan hem Ankara’da hem de İstanbul’da çeşitli etkinliklerle katılıp vatandaşlarla beraber olacak.

Yapılan 15 Temmuz programı duyurusuna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz 2022 Cuma günü ilk olarak gaziler ve şehir yakınları ile buluşarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan 15 Temmuz Anıtı’na çiçek bırakacak. Aynı gün yine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Millet Camii’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Namazı ve Hatm-i Şerif programına katılacak Buradan TBMM’ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Anıtı’na çelenk bırakacak.

Ankara programını 15 Temmuz’da tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan buradan İstanbul’a hareket edecek. Akşam saatlerinde İstanbul Saraçhane Meydanı’nda yapılacak olan 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü programına katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada millete seslenerek bir konuşma yapacak.

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ NELER 2022!

Yurt genelinde 15 Temmuz’da gösterimler yapılacak. İstanbul’da Saraçhane, Beşiktaş, Üsküdar ve İstanbul Havalimanı’nda, Ankara’da Ulus Meydanı, Kentpark AVM önü, Kızılay Meydanı’nda, İzmir’de Konak Meydanı’nda led ekranlardan 15 Temmuz’a dair gösterimler yayınlanacak.

Marmaray Yenikapı İstasyonunda Basıl İlan Kurumu tarafından 15 Temmuz ve Manşetler Sergisi düzenlenecek.

Türkiye Aşkına temalı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ankara’dan 14 Temmuz’da hareket edecek ve 15 Temmuz’da bu tren İstanbul Söğütlüçeşme Tren Garı’na ulaşacak.

Çeşitli şehirlerde 3 gün sürecek 15 Temmuz fotoğraf sergileri açılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tüm camilerde 15 Temmuz’da selalar okutacak.

Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Atatürk Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz temalı video mapping gösterileri yapılacak.

15 Temmuz’da TRT 1 ‘de Şafak Vakti filmi, TRT Müzik’te ise Fahir Atakoğlu ile 15 Temmuz Destanı Konseri yayınlanacak.