Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beşar Esad ile ne zaman, nasıl görüşeceğini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Haziran seçimleri öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme yaparak el sıkışacağı iddia edildi. Bu iddiayı ortaya atan kişinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok yakın bir gazeteci olması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beşar Esad ile ne zaman, nasıl görüşeceğini açıkladı!

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin Katar’da el sıkışması Türk siyasetinde halen daha tartışılırken Hürriyet’in köşe yazarlarından olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok yakın olduğu bilinen Abdulkadir Selvi çarpıcı bir iddiada bulundu. Erdoğan – Sisi görüşmesinin perde arkasını açıklayan Abdulkadir Selvi seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beşar Esad ile de görüşme yapacağını iddia etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN - BEŞAR ESAD GÖRÜŞMESİ 2023 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE

Beşar Esad ile görüşmeye dair bilgi veren Abdulkadir Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Beşar Esad ile görüşme inkar edilmiyor. Sadece zamanlama meselesi deniliyor. Erdoğan – Esad görüşmesi 2023 seçimlerinden önce mi yapılacak yoksa sonra mı yapılacak? İki liderin görüşmesinin seçimlerden önce yapılması çok yüksek ihtimal.” dedi.

İSTİHBARAT DİPLOMASİSİ UYGULANIYOR

Esad ile görüşmenin bir konsept meselesi olduğunu belirten Abdulkadir Selvi, “Bir konsept meselesine göre hareket ediliyor. Bu konseptin adı da istihbarat diplomasisi olarak tanımlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun yıllar gerginlik yaşanan Suudi Arabistan Prensi Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri veliaht Prensi Şeyh Zayed ile de görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi ile de Katar’da el sıkıştı.” ifadelerini kullandı.

KRİTİK GÖRÜŞMEYİ PUTİN ORGANİZE EDECEK, İKİ LİDER EL SIKIŞACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beşar Esad’ın olası görüşmesine dair kulis bilgisini de paylaşan Abdulkadir Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yurt dışı ziyaretinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşecek. Bu görüşmeyi Rusya Devlet Başkanı Putin organize edecek. Putin bu iki lideri bir araya getirmek istiyor. Bu görüşme için de çok beklenmeyecek. 2023 seçimlerinden önce Erdoğan – Esad görüşmesi yapılacak.” şeklinde belirtti.