Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK videosu sosyal medyayı salladı!

Milyonlarca öğrenciyi ve ailesini yakından ilgilendiren KYK borçları ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sosyal medyayı salladı.

Yükselen enflasyon oranı sonrasında KYK borcu ödeyen öğrenciler de mağduriyet yaşamış, faiz oranları ile borçlar katlanmıştı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ile öğrenciler rakamları paylaşmış ve KYK borçlarının silinmesini istemişti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu artan tepkiler üzerine yaptığı açıklama ile konuyu kabine toplantısı ile gündeme alacaklarını duyurmuştu. 

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile öğrenciler için beklenen müjdeli haberi vermiş, KYK borçlarına yapılandırma hakkı getirildiğini açıklamıştı. Düzenleme ile öğrencilerin kredi öğrenim borçları için faiz silinirken kalan tutar ise işe girdikten sonra ödenmek üzere taksitlendirilmişti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN VİDEOSU VİRAL OLDU! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 senesinde yapılan seçimlerden önce katıldığı bir televizyon programına ait görüntüler KYK faiz affı sonrası yeniden gündem oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım kısa sürede paylaşım ve yorum yağmuruna tutularak gündemi salladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK videosu sosyal medyayı salladı!

Seçim özel programında Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine yöneltilen “Birçok öğrencinin ortak derdi olan KYK borçlarını affı veya indirimi var mı?” sorusuna verdiği yanıtta “Bu soruya iki türlü cevap verilir, bir Bay Kemal gibi, bir Tayyip Erdoğan gibi. Bay Kemal gibi cevap verirsek ‘Sildim gitti.’ der ama benim Erdoğan gibi cevap vermem lazım. Ben 82 milyonun hakkının olduğu bir parayı korumak uğruna bunu vermem lazım" diyerek taksitlerin düşük olduğunu belirtmişti. Bu rakamın artık devlete çok görülmemesi gerektiğini belirten Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı paylaşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise "Kılıçdaroğlu yine haklı" çıktı yorumunda bulundu.