Cumhurbaşkanı imzaladı! Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin kimdir, nereli, kariyeri ve önceki görevleri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2022/327) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bakan yardımcısı kadrosuna Osman Sezgin atandı.
Cumhurbaşkanı imzaladı! Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin kimdir, nereli, kariyeri ve önceki görevleri?

26 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2022/327) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bakan yardımcısı kadrosuna Osman Sezgin atandı. Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Mahmut Özer'in yardımcılığını üstlenecek olan Sezgin'in kariyeri de merak konusu oldu. 

TRT1 Radyo kanalı dinleyicilerinin aşina olduğu ve tanıdığı isimler arasında yer alan Osman Sezgin radyo dinleyicileri ile Kutlu Yuva Mutlu İnsan isimli programı yürütmektedir. Yine TRT1 kanalında her Pazartesi günü sabah programında gençlik sorunlarının psiko-sosyal yönden ele almakta ve yaptığı yorumlarla geniş bir izleyici kitlesine sahiptir. 

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI OSMAN SEZGİN KİMDİR, NERELİ, KARİYERİ, HANGİ OKULDAN MEZUN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imza attığı kararname ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin 1959 doğumludur. Babası memur olduğu için ilköğretim ve lise hayatını farklı şehirlerde tamamlayan Sezgin üniversite eğitimini ise lisan ve yüksek lisans olarak Marmara Üniversite'sinde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesinde ise doktora eğitimi alana Sezgin Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü derslerini organize ederek Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. 

Cumhurbaşkanı imzaladı! Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin kimdir, nereli, kariyeri ve önceki görevleri?

Farklı illerde düzenlenen çok sayıda eğitim şurasına özel davetle katılan Osman Sezgin, pek çok bilimsel çalışmaya imza atmış, yüksek lisans ve doktora tezi yöneterek akademik kariyerinde parlak başarılara imza atmıştır. 2007 senesinde “Foundation of Tolerance in Turkish Culture” isimli, Londra merkezli Routledge The European Legacy Dergisi’nde yayımlanan eseri TÜBA ile Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programı ödülünü almaya hak kazanmıştır. 

Evli ve 3 çocuk babası olan Sezgin, Türk Gençlik Vakfı Başkanlığı görevini 1995 senesinden bu yana yaparken aynı zamanda 2000 senesinde kurduğu Kalem Vakfı başkanlığına da eş zamanlı olarak yürütmektedir.