Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim anketi sonuçları! 4 anket şirketi sonuçları duyurdu!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için yapılan seçim anketlerinin sonuçları açıklanmaya başlandı. Seçim anketlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde kaç oy çıktı?
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim anketi sonuçları! 4 anket şirketi sonuçları duyurdu!

Türkiye bu Pazar günü yeniden sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda herhangi bir adayın yüzde 50 barajını aşamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kalmıştı. Vatandaşlar bu Pazar günü Recep Tayyip Erdoğan’ın mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu Cumhurbaşkanı olacağına karar verecekler.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için araştırma şirketleri seçim anketleri yapmaya devam ediyorlar. Bu son anketlerin sonuçları yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. Tüm araştırma şirketlerinin anket sonuçlarını en geç bu akşam açıklamaları bekleniyor. Açıklama yapan şirketler ise seçimlerde nasıl bir sonu. Çıkacağına dair fikir verebiliyorlar.

KONDA İKİNCİ TUR SEÇİM ANKETİ

KONDA tarafından ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan anket çalışmasının sonuçları açıklandı. Buna göre Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 52,7, Kemal Kılıçdaroğlu’na ise yüzde 47,3 oranlarında oy çıktı. Bu anket sonucunun gerçekleşmesi halinde seçimi Recep Tayyip Erdoğan kazanacak.

ASAL İKİNCİ TUR SEÇİM ANKETİ

ASAL Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan seçim anketinde ise Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 53,4, Kemal Kılıçdaroğlu’na ise yüzde 46,6 oranında oy çıktı. Bu anket sonucuna göre de Recep Tayyip Erdoğan ipi göğüsleyen isim oluyor.

SAROS İKİNCİ TUR SEÇİM ANKETİ

Saros Araştırma’nın seçim anketinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53,1, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 46,9 oranında oy alıyor. Bu sonuç da seçimden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferle çıkacağını iddia ediyor.

AREA İKİNCİ TUR SEÇİM ANKETİ

AREA tarafından da bir seçim anketi yapılarak sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre bu ankette Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 50,6, Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 49,4 oranlarında oy alıyorlar. Bu anket sonucuna göre de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Kemal Kılıçdaroğlu kazanıyor.