Deprem fırtınası dinmiyor! AFAD duyurdu önce Marmara sonra Kahramanmaraş sallandı

AFAD son dakika açıklaması yaparak peş peşe yeni deprem haberleri verdi. Önce Marmara bölgesi ardından Kahramanmaraş yeni depremlerle sarsıldı. Son depremler listesi açıklandı!
Deprem fırtınası dinmiyor! AFAD duyurdu önce Marmara sonra Kahramanmaraş sallandı

Deprem fırtınası dinmiyor! AFAD duyurdu önce Marmara sonra Kahramanmaraş sallandı - Türkiye peş peşe yaşanan depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem büyük bir yıkıma neden olmuştu. 

Yaşanan deprem felaketi sonrasında depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da adeta taş taş üzerine kalmamış, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis ve Osmaniye illerinde de yıkılan binalar olmuş ve can kayıpları yaşanmıştı. 46 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından büyük bir fay hareketliliği başlamıştı. 

7 MART 2023 AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ! MARMARA'DA DEPREM Mİ OLDU?

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından ilk olarak Marmara'da yaşanan deprem duyuruldu. 

Marmara Denizinin açıklarında meydana gelen depremin merkez üssü Marmara Ereğlisi Tekirdağ olarak açıklanırken depremin şiddeti ise 3,6 olarak ilan edildi. 

İkinci deprem ise Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi merkezli olarak yaşanırken depremin şiddeti 4.4 olarak ilan edildi.