Deprem göçü nedeniyle kira ve ev fiyatları 3 katına çıktı! Ev bulmak artık çok zor

Kahramanmaraş depremlerinin ardından olağanüstü bir göç dalgası yaşanmaya başlandı.
Deprem göçü nedeniyle kira ve ev fiyatları 3 katına çıktı! Ev bulmak artık çok zor

Deprem göçü nedeniyle kira ve ev fiyatları 3 katına çıktı! Ev bulmak artık çok zor: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından İstanbul'da beklenen olası deprem tekrar gündeme geldi. İstanbul'da deprem riski yüksek alanlarda ve depreme dayanıklı olmayan evlerde yaşayanlar deprem göçü yapmaya başladı. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ gibi şehirlere deprem göçü yaşandı. Bu üç ilde 53 binin üzerinde konutta kiralama veya satış işlemleri yapıldı. Kira ve satış fiyatları ise 3 katına kadar arttı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından İstanbul'da olası bir deprem için uyarılar daha çok gündeme gelmeye başladı. Tekirdağ ise deprem riskinin daha az olduğu bölgelerden biri  olduğu için insanlar o bölgelere akın etmeye başladı. 

Söz konusu bölgelerde emlakçılar arazi ve arsa arzında sıkıntı yaşandığını açıkladı. Deprem riski daha az bölgelere akın eden vatandaşlar ev bulmakta zorlandı. Bölgede yerli ve yabancı işadamlarının birkaç yıl önce çok büyük arazi satın alımları yaptığı vurgulandı. Bu bölgelerden arazi satın alan kişiler arasında Bill Gates'in de olduğu söz konusu iddiaların arasında yer aldı.

OLAĞANÜSTÜ GÖÇ DALGASI 

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık Kırklareli'nde depremin ardından olağanüstü bir göç dalgasının olduğunu bildiren Ilık; "Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden aldığım bilgiler doğrultusunda satışların arttığını öğrendim.

Bizi de çevreden ve ülkemizin belirli yerlerinden arayanlar satılık arsa ve daire soranlar oluyor. Bölgemize doğru bir göç başladı. Geçmişte olmayan bir hareketlilik gözlüyoruz. Son bir haftada İstanbul'dan kentimize yerleşmek isteyen yaklaşık 2 bin kişiye ev ve arsa satıldı" diyerek durumu anlattı.