Depremde can kaybı artıyor! Fuat Oktay resmi rakamı açıkladı!

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan depremin faturası ağırlaşıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay son gelişmeleri açıkladı. Can kaybının arttığını bildiren Fuat Oktay 10 ilde de eğitime bir hafta ara verildiğini duyurdu.
Depremde can kaybı artıyor! Fuat Oktay resmi rakamı açıkladı!

Türkiye’nin yüreğini yakan Kahramanmaraş Pazarcık depreminin ardından çalışmalar aralıksız devam ederken depreme dair son gelişmeleri Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. Can kaybının arttığını açıklayan Fuat Oktay deprem bölgelerindeki gelişmeleri ve yapılan çalışmaları kamuoyuna aktardı.

284 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

Son derece ağır koşullarda mücadele edildiğini söyleyen Fuat Oktay, “Kahramanmaraş’ta 70 vatandaşımızı kaybettik. 300 bina yıkıldı ve 200 vatandaşımız da yaralandı. Hatay’da 4 can kaybımız ve 7 yaralımız var. Osmaniye’de 20 vatandaşımızı kaybettik ve 200 yaralımız bulunuyor. Bu ilimizde 83 bina yıkılmıştır. Adıyaman’da 13 kaybımız ve 22 yaralımız var. Adıyaman’da da 100 binamız yıkıldı. Diyarbakır’da 14 vatandaşımızı kaybettik. Şanlıurfa’da 18 kaybımız ile 20 yaralımız bulunuyor ve 60 bina yıkıldı. Gaziantep’te 80 vatandaşımızı kaybettik ve 600 vatandaşımız da yaralandı. Matalya’da 47 vatandaşımız hayatını kaybederken 550 yaralımız var. Ayrıca Kilis’te 8 kaybımız ve Adana da 10 kaybımız var. Can kayıplarımız kesinleşmedikçe paylaşım yapmıyoruz. Şu anda toplamda 284 vatandaşımız depremde hayatını kaybetmiştir. 2.023 yaralımız bulunuyor ve yine toplamda 1.710 yıkılan binamız var.” dedi.

OKULLAR BİR HAFTA TATİL EDİLDİ!

Deprem nedeniyle alınan bir kararı da açıklayan Fuat Oktay, “10 ilimiz depremden kötü şekilde etkilenmiştir. Bu illerimizdeki tüm okullar 1 hafta eğitime ara vermiştir. Sonrası için ise Milli Eğitim Bakanımız ile bir değerlendirme yaparak karar alacağız. Bu kararı kamuoyuna kısa bir süre içerisinde duyurmuş olacağız. Şu anda ana gayemiz enkaz altından vatandaşlarımızı sağ salim çıkarabilmektir.” ifadelerini kullandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

Devletin teyakkuza geçtiğini açıklayan Fuat Oktay, “Yaşanan deprem çok büyük ve faturası da çok ağır. Öncelikli gayemiz olan arama kurtarma çalışmaları için 2786 arama kurtarma ekibimiz sahadadır. Tüm Türkiye’den gerekli takviyeleri yapıyoruz. Yurt dışından da yardımcı olunabileceğine dair telefonlar aldık. Onlardan medikal destek kabul edebileceğimizi söyledik. Bölgeye çadır ve battaniye sevkiyatı yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Okullarımız ve yurtlarımız sapasağlam ama bazı hastanelerimizde hasar var. İskenderun hastanesi biraz eskiydi ve orana bir yıkım oldu.” şeklinde konuştu.