Depremde can kaybı sayısı yine arttı! AFAD Başkanı açıklama yaptı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı aradan haftalar geçmesine rağmen artmaya devam ediyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer bir açıklama yaparak depremdeki can kaybı sayısını duyurdu.
Depremde can kaybı sayısı yine arttı! AFAD Başkanı açıklama yaptı!

Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen büyük depremler toplamda 11 ilde yıkıma neden oldu. Bu yıkım neticesinde Türkiye çok sayıda vatandaşını depreme kurban vermek zorunda kaldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısında ise sürekli bir artış meydana geliyor. Enkazlar kaldırıldıkça enkazların altından vatandaşların cansız bedenleri çıkarılıyor. Bu şekilde haftalar sonra dahi vefat edenlerin sayısı da artıyor.

CAN KAYBI SAYISI 50 BİNİ GEÇTİ

AFAD Başkanı Yunus Sezer bir açıklama yaparak depremde can kaybı ile yaralıların sayısındaki son rakamları verdi. Buna göre deprem felaketi nedeniyle 50.096 vatandaş hayatını kaybetti. Bunun yanında deprem kaynaklı olarak toplam 107.204 vatandaş da çeşitli şekillerde yaralandılar. Yaralı vatandaşlar arasında durumları kötü olanların çeşitli hastanelerde tedavileri devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Deprem bölgesinde depremzede vatandaşlar için AFAD yönetiminde çalışmalar sürüyor. AFAD depremzede vatandaşların geçici barınmalarını sağlamak amacıyla konteyner kentler kurmayı sürdürüyor. Çadırlarda kalanların bu konteyner kentlere transferleri yapılacak. Henüz konteynerler tam olarak kurulamadığı için çoğu depremzede vatandaş çadırlarda kalmayı sürdürüyorlar. Ayrıca bu vatandaşların gıda, temizlik ve insani ihtiyaçları da AFAD organizasyonunda karşılanıyor.

KALICI KONUTLAR İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Depremde evleri yıkılan vatandaşlar için devlet tarafından yeni konutlar yapılmaya başlandı. Henüz konutların tamamı için inşaat faaliyetleri başlamadı ama çalışmalar başlayan konutlarda inşaatlar tüm hızıyla sürüyor. TOKİ yönetiminde yapılan bu konutlar depreme güvenli zeminlerde TOKİ’nin sistemi ile inşa ediliyor. TOKİ’nin deprem bölgesinde yıkılan binası bulunmuyor. Yapılacak olan yeni konutlar da depreme karşı aynı dirençte olacaklar.