Depremde can kaybı yine arttı! AFAD son sayıyı açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinde can kaybının yine arttığı açıklandı. Son bilgileri kamuoyuna AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan tatar duyurdu.
Depremde can kaybı yine arttı! AFAD son sayıyı açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem toplam 11 ilde büyük bir felakete neden olmuştu. Bu büyük felakette Türkiye’nin kayıpları artmaya devam ediyor. Deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının yine arttığı açıklandı. Türkiye’nin yüreğini biraz daha yalan açıklamayı AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar duyurdu.

CAN KAYBI YÜKSELDİ

Depremdeki son acı bilançoyu açıklayan Orhan Tatar, “Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı son tespitlere göre 47.975’e yükselmiştir. Hayatını kaybedenler arasında içerisinde Suriyeliler de olmak üzere toplamda 6.278 yabancı uyruklu bulunuyor. Tespit edilen can kayıpları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılıyor. Bunlar resmi rakamlardır. Umarız bu kayıplarımızın sayısı az bile olsa artmaz.” dedi.

Depremzedeler için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Orhan Tatar, “Şu anda deprem bölgesinde toplam 414.323 çadır kurulmuş durumdadır. Bunun yanında 13 bin civarında mobil duş ve tuvalet ihtiyaç alanlarına gönderilmiştir. Bugün itibariyle 273 bin vatandaşımız deprem bölgesinin dışındaki yerlerde misafir edilmektedir. Bunun yanından enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor.” dedi.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRECEK

Artçı sarsıntılar hakkında da bilgi veren Orhan Tatar, “Kahramanmaraş deprem felaketinin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaktadır. Bu artçı sarsıntılar hem bölgede hem de bölge dışında biraz daha devam edecektir. Deprem bölgesinde yıkılması gereken ağır hasarlı binalar var. Vatandaşlarımızın bu binalara girmemesi konusunda yaptığımız uyarı devam etmektedir. Bu ağır hasarlı binalar artçı sarsıntılar nedeniyle yıkılabilir.” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN HAZIRLIKLARI YAPILIYOR

Depremzedeler için Ramazan hazırlıkları da yapıldığını söyleyen Orhan Tatar, “Ramazan ayında gıda konusunda planlamalarımızı yapıyoruz. Oruç tutacaklar için iftar ve sahur vakitlerinde yemek dağıtımları yapılacaktır. Aynı şekilde oruç tutmayacak depremzede vatandaşlarımız için de normal öğünler sürecek. Desteklerin sürmesi çok önemli. Özellikle hijyen malzemeleri konusunda ihtiyaçlarımızı karşılamaya destek olacakların AFAD ile iletişime geçmeleri yararlı olacaktır.” şeklinde konuştu.