Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 48 bin 448'e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dakika açıklaması yaparak Kahramanmaraş depremi sonrasında hayatını kaybeden toplam kişi sayısını duyurdu. Depremde kaç kişi öldü, hayatını kaybetti belli oldu.
Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 48 bin 448'e yükseldi

Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 48 bin 448'e yükseldi - Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde aynı gün meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem büyük bir yıkımı da beraberinde getirmişti. 

Yaşanan deprem felaketi ile depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Adana'da çok sayıda bina yıkılmıştı. Yıkılan binaların altında depreme uykularında yakalanan on binlerce kişi hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin acı bilançosunu açıkladı. 

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMDE ÖLENLERİN SAYISI! DEPREMDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Tarihe asrın felaketi olarak geçen Kahramanmaraş depremi büyük bir yıkım yaşanmasına neden olurken bölgede yaşanan son durumu aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sahada binlerce tanımadığımız insanla karşılaşıyoruz. Birçok yalanla insanlarımızın moralini bozmak doğru bir yaklaşım değil. Buna siyasi kişilerin yapmadıklarını yapıyormuş gibi göstermesi... Biz buralardayız. Devlet çalışıyor ve tıkır tıkır işliyor" diyerek deprem bölgesindeki çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

Deprem nedeni ile hayatını kaybeden kişi sayısını da açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 48 bin 448 kişinin vefat ettiğini belirterek hayatını kaybedenlerin 6 bin 660'ının yabancı uyruklu olduğunu belirtti. Depremin yıktığı 11 ilde geçici ve kalıcı barınma çalışmaları da sürüyor.