Depremde vefat edenlerin son sayısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı ve son bilgileri kamuoyu ile paylaştı.
Depremde vefat edenlerin son sayısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı!

Türkiye’de büyük bir şoka neden olan deprem ile alakalı olarak son bilgileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. Arama ve kurtarma çalışmalarına dair bilgi veren Fuat Oktay yaşanan can kaybına ilişkin yeni rakamı da açıkladı.

CAN KAYBI ARTIYOR!

Can kayıpları ile alakalı kapsamlı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Maraş’ta 234 kaybımız, Hatay’da 520 kaybımız, Osmaniye’de 205 kaybımız, Adıyaman’da 20 kaybımız, Diyarbakır’da 46 kaybımız, Şanlıurfa’da 30 kaybımız, Gaziantep’te 309 kaybımız, Kilis’te 13 kaybımız, Adana’da 58 kaybımız, Malatya’da 106 kaybımız var. Toplamda 1.541 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9700 yaralımız ve üç binden fazla binamız da yıkılmıştır.” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Fuat Oktay, “Devletimiz tüm gücüyle sahada gayret göstermektedir. Şu an itibariyle sahada toplam 9698 arama kurtarma personelimiz vardır. 14.720 personel ile sahada çalışıyoruz. Acil olan bizim için barınma, beslenme ve enerji kaynaklarının teminidir. Bir taraftan arama kurtarma çalışmalarını yapıyoruz diğer taraftan bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Bazı bölgelerde kapalı yollarımız var. Buralara malzeme ulaştırma konusunda sıkıntı yaşıyoruz ama servis yollarını kullanıyoruz.

Enerji konusuna özellikle önem verdik. Şu an itibariyle 6 ilimizde sadece 11 trafo merkezinde elektrik verilememektedir. Diğerlerinin tamamında elektrik verilmeye başlandı. Ancak bunu kontrollü bir şekilde veriyoruz. Yıkılan bina varsa tedbirini alarak o bölgeye elektrik veriyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için her detayı düşünüyoruz.

Üniversitelerimizde YÖK eğitime ara vermiştir. Bu 12 ili kapsamaktadır. Bu üniversitelerin spor salonları ve uygun alanları barınma ihtiyacı olarak kullanılacaktır. 10 ilimizde yakınlarını kaybetmemiş, enkazı olmayan vatandaşlarımızın bu bölgelerden çıkarılmasını sağlamak istiyoruz. Bu vatandaşlarımızı diğer illerde güvenli yerlerde misafir edeceğiz ve arama kurtarma çalışmaları daha sağlıklı bir şekilde yapılabilecek.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan deprem bölgesinde vatandaşların fırınlardan ücretsiz ekmek alabilecekleri açıklandı.