Depremi üç gün önceden bilen uzmandan yeni açıklama!

Kahramanmaraş Pazarcık’ta gerçekleşen 7.4 şiddetindeki depremi üç gün önce tahmin eden ve bunu da sosyal medya hesabından açıklayan deprem uzmanı Frank Hoogerbeets yeni bir açıklama yaptı.
Depremi üç gün önceden bilen uzmandan yeni açıklama!

Türkiye’yi oldukça sarsan Kahramanmaraş Pazarcık depreminin şoku atlatılmaya çalışılırken deprem uzmanı Frank Hoogerbeets’in bu depremi 3 gün önceden tahmin edip sosyal medya hesabından yazdığı ortaya çıktı. 7.4 şiddetindeki depremin ardından ise Frank Hoogerbeets yeni bir açıklama yaptı.

YENİ AÇIKLAMA YAPTI

Bu sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yeni bir mesaj paylaşan Frank Hoogerbeets, “Orta Türkiye’de ve yakınlardaki bölgelerde şimdi güçlü sismik hareketliliğe dikkat edilmelidir. Güçlü bir deprem gerçekleştikten sonra genellikle artçı depremler meydana gelebilir. Bu artçı depremlerin şiddeti de bazen yüksek olabilir. Temkinli davranmak hayat kurtarır.” dedi.

115 VE 526 YILLARINDAKİNE BENZER DEPREM OLACAKTI!

Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyen Frank Hoogerbeets, “Gerçekleşen deprem her insan için çok üzücü. Benim kalbim Türkiye’de bu depremden zarar gören herkesin yanındadır. Daha önce de söylemiştim. Bu bölgede 115 ve 526 yıllarındakine benzer bir deprem daha meydana gelecekti. Bunun bir başka çıkar yolu yoktu. Bu depremleri kritik gezegensel geometri ile tahmin edebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR?

Frank Hoogerbeets en iyi Avusturyalı gökbilimciler arasında yer almaktadır. 2002 yılında bir internet sitesi kurmuş ve çalışmaları ile dikkat çekmiştir. Çocukluğundan itibaren güneş sistemi ve gezegenlere dair çalışmalar yapmaktadır. 20 Nisan 2015’te güçlü bir deprem tahmini yapmış ve 25 Nisan 2015’te Nepal’de 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremini de 3 Şubat tari,hinde yaptığı tahminle doğru bilmiştir. Gezegen pozisyonlarına göre deprem analizi yaptığını söylemektedir.