Depremzedeler için adres değişikliği duyurusu yaptı! E-devlet ve nüfusmatiklerden yapılabilecek

Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile birlikte depremzede vatandaşlar için adres değişikliğinde kolaylık tanınacağı öğrenildi.
Depremzedeler için adres değişikliği duyurusu yaptı! E-devlet ve nüfusmatiklerden yapılabilecek

Daha önce de pek çok kez gündeme gelen konulardan biri olan depremzedeler için adres değişikliği konusu hakkında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklamalar yapılmaya başlandı. Yapılan açıklama ile birlikte depremzede vatandaşlar için adres değişikliği konusunda kolaylıklar tanınacağından bahsedildi. 

ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDE KOLAYLIKLAR TANINACAK! 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte mağduriyet yaşayan vatandaşların bu mağduriyetlerini azaltabilmeleri açısında ve kamu hizmetlerine erişimin daha kolay olabilmesi için deprem nedeni ile şehirlerini terk eden kişilere adres değişikliğinde kolaylıklar tanınacağı öğrenildi. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından depremden etkilenen illerde ikametgahı bulunan vatandaşların yerleşmek durumunda oldukları illerde yaşadıklarını kolay bir şekilde beyan edebilecekleri öğrenildi. 

Bununla birlikte de çadır ve prefabrik ev gibi alanlarda da yaşayan vatandaşlar için de yerleşim adresinin seçilebileceği öğrenildi. İşlemlerin depremzede vatandaşlar için herhangi bir zorluk yaşamamaları adına nüfus müdürlükleri, nüfusmatikler ve e-devlet üzerinden yapılabileceği öğrenildi. Bu beyan sayesinde kişilerin depremin ardından yerleştikleri bölgeleri kolay bir şekilde gösterebileceği ifade edildi.