Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı açıklandı

Depremzedelerin yaklaşan seçimlerde nasıl oy kullanacağı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.
Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı açıklandı

Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı açıklandı: Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı açıklandı: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından önümüzdeki seçimde depremzedelerin nasıl oy kullanacağı merak ediliyor. Deprem bölgesinden diğer illere göçen vatandaşlar adres değişiklik işlemlerini ikamet aldırma işlemleri nüfus müdürlükleri, e-Devlet ve nüfusmatik üzerinden yapabilecekler. 

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

Deprem bölgesinden memleketlerine yakın ya uzağa taşınan vatandaşların nasıl oy kullanacağı merak konusu oldu. Deprem bölgelerinden göç eden vatandaşlar gittikleri yerlerde adres değişikliği yapabilecekler. Bu adres değişikliği ve ikamet aldırma işlemleri nüfus müdürlükleri, e-Devlet ve nüfusmatik üzerinden yapılabilecektir. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bu konu ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesinde yerleşim yeri adresi depremden etkilenen illerde bulunan vatandaşlarımızın diğer illere yerleşim yeri Adres Değişikliği işlemlerini nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilmelerine imkan sağlanmıştır" ifadelerini kullanıldı. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın devamında ise Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesinin7'inci maddesinin 4'üncü fıkrasına istinaden doğal afet sonucu yerleşim yerlerinin kullanılamayacak hale gelmesinden dolayı depremzede vatandaşların yerleşmeleri için gösterilen 'karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi' gibi alanlara nüfus müdürlükleri tarafından e-Devlet ve Nüfusmatikler üzerinden yerleşim yeri adres beyanında bulunulabileceği de açıklandı.