Diyanet Cuma Hutbesi tepkisi! Ümit Özdağ ne dedi, 30 Ağustos Zafer Bayramı hutbesinde Atatürk için Fatiha okunmadı mı?

Zafer haftasına denk gelen Cuma hutbesi yurt genelinde tüm camilerde okunurken Cuma namazını Afyonkarahisar'da kılan Ümit Özdağ tarafından hutbe esnasında yapılan açıklama sosyal medyayı salladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Cuma namazı için Afyonkarahisar'da gittiği camide hutbe esnasında yaptığı konuşma ile gündemi salladı. Özdağ Cuma namazını kılmak için gittiği camide okunan Cuma hutbesini dinlerken hutbede Atatürk'ün anılmamasına tepki gösterdi. 

Bir anda sesini yükselten Özdağ, hutbeyi okuyan imama "Atatürk'ü anmayacak mıyız, Atatürk'ün ruhuna fatiha okumayacak mıyız? Atatürk'ün ruhuna fatiha" diyerek herkesin dua etmesini istedi.

CUMA HUTBESİ 26 AĞUSTOS 2022!

26 Ağustos hutbesinin konusu "Zaferlerimizin Ardındaki Ruh ve Mana" olarak açıklanmıştı. Okunan hutbede şehitlerimiz toplu olarak anılmıştı 

Diyanet Cuma Hutbesi tepkisi! Ümit Özdağ ne dedi, 30 Ağustos Zafer Bayramı hutbesinde Atatürk için Fatiha okunmadı mı?

Hutbenin son bölümünde ise "Bu vesileyle Hz. Âdem (a.s)’dan günümüze kadar Allah’ın dinini yüceltme uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum" ifadelerine yer verilmişti.