Dünya basını Kılıçdaroğlu adaylığını nasıl ele aldı?

Dün altılı masa tarafından gerçekleştirilen toplantının ardından Saadet Partisi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Yapılan bu açıklamanın ardından adaylık konusu dünya basınında da yer aldı.
Dünya basını Kılıçdaroğlu adaylığını nasıl ele aldı?

Altılı masa tarafından dün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından uzun süredir beklenen Cumhurbaşkanı adayı açıklaması yapılacaktı. Bu açıklamanın yapılmasından hemen önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı hakkında açıklama yapmıştı. Bu açıklamaların ardından yaşanan anlaşmazlıklara son vererek ortak adayın açıklanması üzerine bir araya gelindi. 

Yapılan görüşmelerin ardından Millet İttifakının ortak adayının kesin bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Adayın açıklanması dünya genelinde yankı uyandırırken basın tarafından yapılan bazı açıklamalar gündeme geldi. 

DÜNYA BASINI KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞINI KONUŞUYOR! 

Yaşanan bu gelişmenin ardından dünya basınında Kemal Kılıçdaroğlu adaylığına başlıca şu şekilde değinildi;

Rundschau tarafından Kılıçdaroğlu'nun adaylığını, “Kılıçdaroğlu, önceki hatalara rağmen cumhurbaşkanlığı seçimleri için en iyi aday gibi görünüyor. Rakibi, bölücü, saldırgan bir politika izleyen Erdoğan. O, Türkiye-Suriye sınırındaki depremden sonra da pes etmedi. Türk toplumunun azarlayan başkana ihtiyacı yok. Özellikle deprem ve ekonomik krizden sonra anlayış ve empati gösteren, umut veren birine ihtiyacı var. İnsanları anlayan biri, onların yanında durur. Namı Gandi Kemal olan Kılıçdaroğlu ise sakin, alçakgönüllü ve pozitif tavrıyla tam da bunu yapıyor, bunca yıldır adı hiçbir skandalla anılmadı. Türk siyasetinde önemli olan bu. Fakir bir Dersimli Alevi ailenin çocuğu olarak, yoksulluk çeken halka, Erdoğan’ın 1000 odalı sarayında olduğundan çok daha yakın” şeklinde değerlendirdi. 

Bunun yanı sıra Alman, İsviçre ve Avusturya medyası tarafından atılan başlıklarda da Kılıçdaroğlu adaylığının umut verdiği, kazanabilme ihtimalinin yüksek olduğu gibi konularda manşet attıkları da görüldü.