Dünya Hintli Milyarder Gautam Adani'nin servetini konuşuyor! Bill Gates'i geride bıraktı

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Hintli iş insanı Gautam Adani, dünyanın en zengin dördüncü insanı konumuna yükselerek Bill Gates'i geride bıraktı.
Dünya Hintli Milyarder Gautam Adani'nin servetini konuşuyor! Bill Gates'i geride bıraktı

Bloomberg Milyarderler Endeksine göre Hintli milyarder Gautam Adani Bill Gates'i geride bırakarak dünyanın en zengin dördüncü insanı konumuna çıktı. Adani'nin net serveti 112,5 milyar dolar oldu. Microsoft kurucu ortağı Bill Gates ile aralarında 230 milyon dolarlık fark oluştu. 2022 yılında Hintli iş insanının geliri herkesten fazla arttı.

HERKESİN SERVETİ DÜŞERKEN ONUNKİ YÜKSELDİ

Bloomberg Milyarderler Endeksi ilk sıralamasında yer alan Tesla Ceosu Elon Musk'ın serveti 2022 yılının başından bu zamana kadar 28,6 milyar dolar düştü. Amazon kurucusu Jeff Bezos'un servetindeki düşüş de 44 milyar dolar oldu. Listenin 3. Sırasında yer alan Fransız iş insanı Berbard Arnault'un serveti de ortalama 41 milyar dolar düştü. Bill Gates'in servetinden ise 2022 yılında 22 milyar dolar silindi.

Dünya Hintli Milyarder Gautam Adani'nin servetini konuşuyor! Bill Gates'i geride bıraktı

ADANİ 36 MİLYAR DOLAR KAZANDI

Çoğu kişinin serveti düşerken Hintli iş insanı Adani 2022 yılında 36 milyar dolar kazandı. Bill Gates ve diğer teknoloji milyarderleri, teknoloji hisselerinde düşüş nedeniyle gelir kaybetti. Bill Gates'in sivil toplum kuruluşlarına yaptığı bağışlar da servetini etkiledi. Tarim ticareti, kömür ve limanlar üzerine kurulu imparatorluğu ile Adani, genellikle ABD'Lİ Teknoloji girişimcilerinin yer aldığı servet sıralamasında yükseldi.

SON 2 YILDA SERVETİ ARTTI

Adani 1980 yılının sonlarında üniversiteyi bıraktı ve tarım ticaret firması ile yola çıktı. Servetinin büyük bölümünü son 2 yıl içerisinde elde etti. 16 mart 2020 tarihinde 5,8 milyar dolar olan serveti 2 şubat 2021'de 35,9 milyar dolar oldu. 7 şubatta ise 88,5 milyar dolara yükseldi. Nisan ayında da 100 milyar doları aşan servetiyle seçkinler kulübüne girmiş oldu. 59 yaşında olan Hintli iş insanının serveti 2 yıl içerisinde 20 kat arttı.