Dünya Sağlık Örgütünden yeni salgın alarmı!

Koronavirüs salgını döneminde pandemiyi geç ilan ettiği iddiası ile eleştirilere hedef olan Dünya Sağlık Örgütü Fransa'nın başkenti Paris'te yeni salgın uyarısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütünden yeni salgın alarmı!

Tüm dünya koronavirüs salgını döneminde büyük bir sınavdan geçerken söz konusu dönemde Dünya Sağlık Örgütü Pandemiyi geç ilan ettiği iddiaları ile hedef tahtasına oturtulmuştu. Dünya pandeminin yaralarını sarmaya çalışırken unutulan kabus kuş gribi yeniden hortladı. 

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) tarafından yapılan açıklamada Fransa’nın başkenti Paris yakınlarında kızıl tilkilerde yüksek derecede bulaşıcı H5N1 kuş gribi tespit edildiği ilan edildi. Söz konusu tilkiler çok sayıda ölü martının tespit edildiği bölgenin yakınındaki Meaux'daki bir doğa koruma alanında tespit edildi. 

ÖLÜ MARTILARIN YAKINLARINDA TİLKİLERDE ÖLDÜ! 

Dünya çapında milyonlarca kuş ve kanatlı kümes hayvanlarının ölmesine neden olan kuş gribi hastalığı yeniden hortladı. Pek çok Avrupa ülkesinde görülen kuş gribinin görülme sıklığı endişe verici boyutlara ulaşırken hastalığın hayvanlar arasında yayılması da yaşanan paniğin artmasına neden oldu. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) tarafından yapılan açıklama da endişenin boyutunu arttırdı. 

Hatırlanacağı üzere Türkiye'de de görülen kuş gribi nedeni ile 2 ilimizin bazı ilçelerinde karantina kararları alınmış ve kanatlı kümes hayvanları itlaf edilmişti. Dünya Sağlık Örgütü ise Kamboçya'da kuş gribi vakalarının insanlarda da görüldüğünü belirterek küresel risk değerlendirmesi yapacaklarını ilan etmişti. Son derece hızlı bir şekilde yayılan hastalık nedeni ile son dönemde Türkiye'de yumurta fiyatları da rekor oranda zamlanmış, itlaf edilen tavuklar nedeni ile tavuk fiyatları da artmıştı.