E-devlet çöktü mü, niye açılmıyor, sistem hatası mı var, ne zaman düzelecek, açıklama yapıldı mı?

Türkiye'nin dijital devlet kapısı olan e-devlet çöktü mü? E-Devlet'e neden girilmiyor, e-devlet hatasının nedeni ne? Evimde yabancı uyruklu kayıtlı birisi var mı, nasıl bakılır?
E-devlet çöktü mü, niye açılmıyor, sistem hatası mı var, ne zaman düzelecek, açıklama yapıldı mı?

Türkiye'de her vatandaşın en çok kullandığı platform olan e-Devlet ile alakalı olarak araştırmalar hız kazandı. E-Devlet üzerinden vatandaşlar çok sayıda resmi işlemi kolayca yapabiliyorlar. Ancak zaman zaman e-Devlet kapasitenin üzerinde yoğun bir talep alınca bazı teknik sorunlar ve erişim problemleri yaşanabiliyor. Peki e-Devlet çöktü mü? E-Devlet'e neden girilmiyor? E-Devlet ne zaman düzelecek? 

E-DEVLET ÇÖKTÜ MÜ?

E-devlet ile alakalı olarak vatandaşlar erişim sıkıntısı yaşadıklarına dair şikayetlerini dillendirmeye başladılar. Özellikle sosyal medya mesajlarına göre çok sayıda vatandaş e-Devlet uygulamasına ve sitesine girerken bağlanamıyor. Hizmete giriş yapamayan vatandaşlar yapmak işledikleri işlemleri de yapamıyorlar. Bundan dolayı da "e-Devlet çöktü mü?" sorusunun cevabı aranıyor.

Edinilen son bilgilere göre e-Devlet uygulaması ile alakalı olarak bir çökme meydana gelmedi. Ancak bazı vatandaşlar sisteme yoğunluktan dolayı zaman zaman erişemeyebiliyorlar. Bu durum da anlık bir aksamadan kaynaklanıyor. Bir süre bekleyerek yeniden giriş yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde yararlanabiliyorlar. 

EVİMDE YABANCI UYRUKLU KAYITLI BİRİSİ VAR MI?

Vatandaşlar ikamet ettikleri evlere usulsüz bir şekilde kaydedilmiş yabancı uyruklu birilerin olup olmadığına dair kontrolleri yapmak istiyorlar. Bu hizmete e-devlet üzerinden ulaşmak mümkün. İçişleri Bakanlığı'nın Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri üzerinden ikamet bilgisi sorgulaması yapılarak ikamet edilen evde kimlerin kayıtlı oldukları görülebiliyor. 

Yabancı uyruklu kişiler ile aynı evde ikamet eden vatandaşlar ileride ciddi sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Bu kişilerin işledikleri suçlara dahi ortak olunurken işin aslının farklı olduğunun ispat edilmesi oldukça zaman alabiliyor. Bundan dolayı her vatandaşın bu sorgulamayı kesinlikle yapmaları gerekiyor.