E-devletten hayat sigortası parası nasıl alınır?

E devletten hayat sigortası parası almanın yolları, hayat sigortası başvurusu için uygulanması gereken adımlar, hayat sigortasının iptali gibi durumlar yazı içerisinde yer almaktadır. Siz de bu yazıyı inceleyerek online ortamdan sigorta parasına başvuru yapabilirsiniz.
E-devletten hayat sigortası parası nasıl alınır?

E devletten hayat sigortasına başvuru yapmak isteyen bireylerin ilk olarak sistemde aktif bir üyeliklerinin olması gerekmektedir. E devletten hayat sigortası parası sorgusu yapacak kişiler en yakın PTT şubesinden e devlet şifrelerini talep edebilmektedir.

E-Devletten Hayat Sigortası Parası İçin Uygulanacak Adımlar

E devletten sigorta parası almak için yapılması gerekenler adım adım aşağıda yer almaktadır:

  • İlk aşamada tarayıcı kullanılarak elektronik devlet sistemi açılmalıdır.
  • Ardından ilgili kişisel veriler ana sayfaya girilmelidir.
  • Ana sayfanın üst kısmında bir arama butonu vardır. Bu butona “Hayat Sigortası Poliçe Bilgi Sorgu” kelimeleri yazılarak aramaya basılmalıdır.
  • Burada yer alan bilgilerin kontrol edilmesi gerekmektedir. Her sigorta bilgisinin yanında detaylı bilgi yazan kısma tıklanmalıdır.
  • Ekrana çıkan poliçe durum kısmında yürürlükte yazıyor ise sigorta primi geri alınamayacak anlamına gelmektedir.
  • Yürürlükte kısmı ayrıca ekranda yer alan verilerin bir sigorta şirketine ait olduğunu göstermektedir.
  • Ekranda yer alan poliçe ve sözleşme numaralarının not edilmesi önemlidir.

Hayat Sigortası Parası Başvuru

E-devletten hayat sigortası parası nasıl alınır?

Hayat sigortasına başvurmak isteyen kişiler yukarda yer alan şekilde yine aynı sisteme giriş yapabilmektedir. E devletten hayat sigortası parası başvurusunda “Sigortacılık ve Emeklilik Şikâyet Takibi” yazılmalıdır. Ardından yeni başvuru kısmından onay aşasına geçişe basılmalıdır.

Hayat Sigortası Parası İptali

Hayat sigortasını iptal ettirmek genel olarak ilgili insanın vefat durumunda ortaya çıkmaktadır. Sigorta iptal edilir ise ve ücretin iade alınması söz konusu ise borç miras üzerine yansıyacaktır. Bu durumda ilgili borcu mirasçıların ödemek zorunda kaldığı görülmektedir.

E devletten hayat sigortası parası alınır iken geride borç bırakılmamasına özen gösterilmelidir. Bu sayede sigortalının ölümü ile ilgili bir durumda sorun yaşanmayacaktır. Eğer sigorta iptal edilmek isteniyor ise kredi vadesinin sonlarına doğru olan zamanın tercih edilmesi çok daha doğru bir karar olacaktır.