Eczaneler, sağlık ocakları 14-15 Temmuz'da açık mı? Perşembe-Cuma eczaneler çalışıyor mu?

Bayramın sona ermesiyle birlikte birçok kişi 14-15 Temmuz'da eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler açık mı merak ediyor. İşte yanıtı.
Eczaneler, sağlık ocakları 14-15 Temmuz'da açık mı? Perşembe-Cuma eczaneler çalışıyor mu?

Aylardır heyecanla beklenen Kurban Bayramı sona erdi. 4 gün süren Kurban Bayramı boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşları ile eczaneler ve sağlık ocakları kapalı idi. Ancak bayramın sona ermesi ardından birçok kişi 14-15 Temmuz tarihlerinde eczaneler ve sağlık ocakları çalışıyor mu, muayene var mı merak etmeye başladı. İşte ayrıntılar…

14-15 Temmuz eczaneler, sağlık ocakları açık mı? Hastanelerde muayene var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında vatandaşlara müjdeli haberi vererek, Kurban Bayramı tatilinin uzatılarak 9 güne çıkarıldığını duyurmuştu. Bu haberin ardından 9 Temmuz tarihinden 17 Temmuz tarihine kadar kamu kurum ve kuruluşları hizmet vermeyi durdurdu. Bu kurumların içerisinde hafta içi hizmet veren ve resmi tatillerde kapalı olan sağlık ocakları ve eczaneler de dahil.

Milyonlarca kişinin merak ettiği soru nihayet yanıtını buldu. 9 Temmuz’da başlayan Kurban Bayramı, 13 ve 14 Temmuz’un idari izin kapsamına alınmasıyla 9 güne çıktı. Bu nedenle 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri de idari izin kapsamında alındı ve 15 Temmuz da resmi tatil kapsamında yer alıyor.

Bu nedenle resmi kurum ve kuruluşlar 18 Temmuz Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak. Ancak eczanelerin 14 Temmuz tarihinde açık olması bekleniyor. Nöbetçi eczaneler de her ilde ve semtte farklı günlerde hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Fakat 15 Temmuz Cuma günü resmi tatil nedeniyle eczaneler kapalı olacak.

Sağlık ocakları ise idari izin kapsamında oldukları için 18 Temmuz’a kadar hizmet vermeyecek. Vatandaşların acil durumlar için hastanelerin acil servislerine başvuru yapmaları gerekiyor.