Ekrem İmamoğlu’nun hapis cezası onandı mı? Açıklama yapıldı!

Hürriyet yazarlarından Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hapis cezasının onandığını iddia etmişti. Konuya dair Ekrem İmamoğlu cephesinden net açıklama geldi.
Ekrem İmamoğlu’nun hapis cezası onandı mı? Açıklama yapıldı!

Hürriyet yazarlarından Abdülkadir Selvi bugün kaleme aldığı köşe yazısında oldukça ilginç bir iddiada bulundu. Abdülkadir Selvi’ye göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasının onandığı ileri sürüldü. Ekrem İmamoğlu’nun bu onamayı öğrendiği için seçimden sonraki gün bir açıklama yaparak değişim mesajı verdiği yine Abdülkadir Selvi tarafından iddia edildi.

ABDÜLKADİR SELVİ’NİN İDDİASI AKILLARI KARIŞTIRDI

İktidara çok yakın bir isim olan Abdülkadir Selvi’nin bir bilgi alıp bu şekilde bir iddia ortaya koymuş olabileceği akılları karıştırdı. İstinaf Mahkemesi’nde Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasının onanmasının gerçek olup olmayacağı günün en çok merak edilen sorusu oldu. Konuya dair en net bilgileri ise Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat verdi.

EKREM İMAMOĞLU’NUN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasının kendisi tarafından bizzat rakip edildiğini belirten Avukat Kemal Polat, “Konuyu sıkı bir şekilde takip edip gelişme olması halinde haberdar oluyoruz. Ekrem İmamoğlu’nun bahsi geçen dosyası şu anda sırada bulunuyor. Bu dosyanın işleme alındığına dair UYAP’ta da bir gelişme bulunmuyor. Yine de görüşme yaparak soru işaretlerini kaldırmak istedik. O görüşmede de Ekrem İmamoğlu’nun dava dosyasında bir gelişme olmadığını öğrendik. İstinaf Mahkemesi’nin Ekrem İmamoğlu’nun cezasını onadığı iddiası tamamen safsatadır.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında belediye seçimleri nedeniyle YSK ile yaşanan gerilimde YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Görülen bu davada mahkeme hakimi Ekrem İmamoğlu’nu kamu görevlilerine hakaret ettiği gerekçesi ile 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu cezayı kabul etmeyen Ekrem İmamoğlu tarafı dosyayı bir üst mahkemeye taşıdı. İstinaf Mahkemesi’nde bu dosya görüşülerek karara bağlanacak. Kararın onanması durumunda Ekrem İmamoğlu siyasi yasaklı olacak.