Erdal Acar kimdir, neden tutuklandı, ne iş yapıyor? Sarallar operasyonu nedir?

İş insanı Erdal Acar, Sarallar operasyonu kapsamında tutuklandı. Medyatik ilişkileriyle sık sık gündeme gelen isim birçok farklı suç ile yargılanıyor.
Erdal Acar kimdir, neden tutuklandı, ne iş yapıyor? Sarallar operasyonu nedir?

 İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren ve geçmiş tarihlerde kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma amaçlı tehdit ve mala zarar verme gibi suçlar işlediği tespit edilen ve kamuoyunda ‘ Sarallar ‘ olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında da bazı ünlü isimler emniyete ifade için çağrılmıştı.

Bu gelişmelerin ardından daha önce gözaltına alınan Erdal Acar’ın tutuklandığı açıklandı.

Erdal Acar neden tutuklandı?

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Sarallar olarak bilinen suç örgütüne yönelik 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sarallar operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında bulunan Erdal Acar’ın tutuklandığı açıklandı. Erdal Acar, ‘ Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ‘ ve ‘ yağma ‘ suçlarından dolayı tutuklandı.

Ayrıca kamuoyunda Alaattin Saral olarak bilinen ve çete lideri olduğu öne sürülen İlyas Saral’ın firari olduğu soruşturmada yakalanan 122 kişiden 30’u adliyeye gönderilmişti. İş insanı Erdal Acar ve MHP MYK üyesi Şahin Gürz’ün de aralarında yer aldığı 78 şüpheli tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, Erdal Acar’ın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Erdal Acar kimdir, ne iş yapıyor?

Erdal Acar, Artvinli bir müteahhittir. 1989 yılında Aylin Acar ile evlenmiş ancak 1993 Türkiye Güzeli Emel Yıldırım’ın Acar’dan hamile kalmasıyla 1997 yılından itibaren eşi Aylin Acar ile ayrı yaşamaya başladı. Ayrı yaşadığı eşinden bir oğlu, Emel Yıldırım’dan da bir kızı olan Acar’ın adı daha sonra Seda Sayan ve Demet Şeker ile anıldı.

Medyatik ilişkileriyle sık sık magazin gündemine gelen Erdal Acar, Sarallar operasyonu kapsamında tutuklandı.