Erzincan depremle fena sallandı! AFAD ve Kandilli son dakika deprem haberi!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre bu gece Erzincan'da deprem oldu. Erzincan depremi kaç şiddetinde oldu? Deprem ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri nelerdir?
Erzincan depremle fena sallandı! AFAD ve Kandilli son dakika deprem haberi!

Deprem ülkesi olan Türkiye'nin fay hatları üzerinde kurulu olmasından dolayı zaman zaman orta şiddette depremler meydana geliyor. Türkiye'de depremlere dair ölçümleri iki kurum yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile AFAD Deprem Dairesi Türkiye'de meydana gelen depremleri ölçerek teknik detayları kamuoyuna ilan ediyorlar. Bu kurumlar tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Erzincan'da orta şiddette bir deprem meydana geldi. 

AFAD DEPREM DAİRESİ SON DAKİKA DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu gece saat 00:49'da Erzincan'ın Erzurum sınırında yer alan ilçelerinden Tercan'da bir deprem gerçekleşti. Depremin şiddetini AFAD Deprem Dairesi 4.4 olarak açıkladı. Depremin 7,03 km derinlikte gerçekleştiği açıklanırken oluşan sarsıntının çevre illerden de hissedildiği bildirildi.

Erzincan depremle fena sallandı! AFAD ve Kandilli son dakika deprem haberi!

KANDİLLİ DEPREM AÇIKLAMASI

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamasında AFAD Deprem Dairesi'nden bazı farklı bilgilere yer verildi. Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini 4.6 olarak ilan etti. Depremin Erzincan'ın Tercan ilçesinde meydana geldiğini duyuran Kandilli Rasathanesi depremin derinliğini de 5.0 km olarak duyurdu.

Erzincan depremle fena sallandı! AFAD ve Kandilli son dakika deprem haberi!

Son dakika olarak duyurulan depremin oldukça riskli bir bölgede meydana gelmesi vatandaşlar tarafından kısa süreli bir panik yaşanmasına neden oluyor. Erzincan - Erzurum hattında geçmiş yıllarda yıkıcı etkisi olan depremler meydana gelmişti. Bu depremlerde çok sayıda bina yıkılmış ve aynı şekilde çok sayıda vatandaş da hayatını kaybetmişti.

Gerçekleşen son depremin ardından sarsıntının binalara zarar verip vermediği merak ediliyor. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre vatandaşlardan şu ana kadar olumsuz bir ihbar yetkili makamlara yapılmadı. Gerçekleşen depremle beraber can ve mal kaybı olmadığı belirtildi.