Erzincan'da korkutan deprem! AFAD açıkladı, kent fena sallandı!

Erzincan’ın Tercan ilçesinde yeni bir deprem olduğu açıklandı. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 30 Eylül’de 4.4 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bugün aynı bölgede bir deprem daha oldu. İşte depreme dair son dakika bilgileri...
Erzincan'da korkutan deprem! AFAD açıkladı, kent fena sallandı!

Türkiye’de aktif fay hatları hareket etmeye devam ediyor. Orta şiddetli depremler vatandaşları endişelendirirken son günlerde Erzincan’ın Tercan ilçesinde gerçekleşen depremler bölge insanını korkutuyor. Erzincan’ın deprem bölgesi olmasından dolayı paniğe neden olan depremlere bugün bir yenisi daha eklendi. Erzincan depremine ilişkin AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı.

AFAD ERZİNCAN DEPREMİNİ DUYURDU

AFAD DEPREM Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bugün saat 08:41’de Erzincan’ın Tercan ilçesinde bir deprem gerçekleşti. Bu depremin şiddetinin 4.2 olarak ölçüldüğü açıklandı. 7 km derinlikte gerçekleşen depremin çevre illerden de hissedildiği bildirildi.

Erzincan'da korkutan deprem! AFAD açıkladı, kent fena sallandı!

30 Eylül saat 00:49’da Erzincan’ın Tercan ilçesinde yine bir deprem meydana gelmiş ve bu depremin şiddeti de 4.4 olarak açıklanmıştı. Depremin yıkıcı etkisi olmadığı açıklanmış ama vatandaşlardan tedbirli olmaları istenmişti.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Bu sabah Erzincan’ın Tercan ilçesinde gerçekleşen deprem ile alakalı olarak vatandaşlar tarafından herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığı bildirildi. Deprem yıkıcı etki yapmazken Erzincan Valiliği tarafından bir açıklama yapılarak herhangi bir olumsuz ihbara karşı ekiplerin hazır bekletildikleri belirtildi.

ERZİNCAN DEPREMİ KORKUTUYOR!

Erzincan deprem gerçeği ile geçmiş dönemlerde acı şekilde yüzleşmiş kentler arasında bulunuyor. Bölgede meydana gelen depremlerde geçmiş yıllarda çok sayıda ev yıkılmış ve bu evlerde yaşayan vatandaşların çoğu da hayatlarını kaybetmişti. Bölgede sıklaşan depremler insanlara bu acı tecrübelerden dolayı endişe veriyor. Deprem uzmanları ise bölgede kuvvetli bir deprem beklentisinin yakın gelecekte olmasını beklemediklerini açıklıyorlar.