Et fiyatları sabitleniyor! Ramazan ayında kıyma ve kuşbaşı bu fiyatlarla satılacak!

Ramazan ayında et fiyatları hakkında çok önemli bir karar alındığı bildirildi. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği bir açıklama yaparak bazı et ürünlerinde fiyatların Ramazan ayında sabitlendiğini açıkladı.
Et fiyatları sabitleniyor! Ramazan ayında kıyma ve kuşbaşı bu fiyatlarla satılacak!

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala et fiyatları oldukça yükseldi. Kasaplarda kıymanın kilogram fiyatı 300 TL’ye kadar yükseldi. Bu konuda vatandaşlar büyük bir rahatsızlık duyarken İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği konuya dair bir açıklama yaparak güzel bir haber duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkilileri görüşme yapan dernek bazı et ürünlerinde Ramazan ayında fiyatların sabitleneceğini duyurdu.

ET FİYATLARI SABİTLENİYOR!

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği tarafından şu açıklama yapıldı:

“Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki olağanüstü artışlara istinaden, Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptığımız çalışmalar sonucunda, Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldık.

Bu çerçevede, kasap reyonu olan, kampanyaya dahil üyelerimizle 20 Mart 2023 tarihinden itibaren, dana kıymalık etin kilogram fiyatını 190 TL’den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL olarak üyelerimize tavsiye fiyatlarından satış yapılması önerilmiştir. Bu uygulamamızı Ramazan ayı sonrasında da devam ettirmeyi planlanmaktayız. Kamuoyuna saygı ile duyurur, hayırlı ramazanlar dileriz."

Ramazan ayı boyunca kampanyaya katılan İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği işletmelerde kıymalık etin kilogram fiyatı 190 TL’den, dana kuşbaşının kilogram fiyatı ise 210 TL olarak uygulanacak. Yapılacak olan bu uygulama ile beraber vatandaşlar İstanbul’da ramazan ayı boyunca et fiyatlarına yapılacak zamdan etkilenmeyecekler.

DİĞER İLLERDE DE UYGULANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan bu uygulamanın Et ve Süt Kurumu üzerinden ülke geneline yayılması bekleniyor. Bu konuda gelecek hafta tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor. Et ve Süt Kurumu mağazalarından vatandaşlara Ramazan ayı boyunca uygun fiyatlarla et satılmasına yönelik planlama yapılacağı bildirildi.