Et ve Süt Kurumu ile anlaşma imzalandı! Tarım Kredi kuşbaşı ve kıymayı bu fiyatlarla satacak!

Et ve Süt Kurumu ile Tarım Kredi marketleri arasında anlaşma imzalandı. Ramazan ayında vatandaşlar ucuz fiyata kıyma ve kuşbaşı et alabilecekler. Tarım Kredi kaç TL’ye kıyma ve kuşbaşı satacak?
Et ve Süt Kurumu ile anlaşma imzalandı! Tarım Kredi kuşbaşı ve kıymayı bu fiyatlarla satacak!

Ramazan ayı gelmeden et fiyatlarına yüksek oranları zamlar gelince vatandaşa ucuz et yedirmek isteyen Et ve Süt Kurumu harekete geçti. Et ve Süt Kurumu ile Tarım Kredi marketleri arasında işbirliği protokolü imzalandı. Türkiye’nin 81 ilinde bulunan Tarım Kredi marketleri Et ve Süt Kurumu’ndan temin edilen etleri vatandaşlara ucuz fiyatla satacaklar.

YARIM KREDİ UCUZ ET SATACAK

Vatandaşa ucuz fiyata et yedirmeye kararlı olduklarını söyleyen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, “Türkiye genelinde Tarım Kredi Market zincirleri ile bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında bugünden başlayarak verdiğimiz ürünlerin miktarını aylık minimum 600 tona çıkararak, MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı 1'er kilogramlık kıyma ve kuşbaşı vereceğiz.” dedi.

Et fiyatlarını dengeleyeceklerini açıklayan Mustafa Kayhan, “Ramazan boyunca piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyük baş hayvan alım sözleşmesi imzaladık. Bunlar ramazan ayı boyunca giriş yapacak ve biz bunu piyasaya arz etmek suretiyle piyasada oluşan fiyatları dengeleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR BELLİ OLDU

Tarım kredi marketlerde satılacak kıyma ve kuşbaşı fiyatlarını açıklayan Mustafa Kayhan, “Tarım kredide kıymanın kilogramı 140 liradan, kuşbaşı da 150 liradan market raflarında satılacak. Tarım Kredi Market grubu da burada herhangi bir kar amacı gütmüyor. Biz kendilerine yüzde 6 iskonto yapıyoruz, bu da lojistik ve sunum hizmetlerini ancak karşılıyor. Biz de maliyetinden vereceğiz. Bu miktar ihtiyaca göre daha da artırılabilir. Şu an planladığımız aylık minimum 600 ton. Bu da aslında önemli bir rakam. Bununla beraber yine bu taahhütlerle gelecek olan market gruplarıyla bu tür anlaşmaları yapacağız. Bütün gayretimiz öncelikle ramazan ayı boyunca ve sonrasında ise düzenli olarak piyasada fiyat dengesini oluşturarak, tüketicimizin uygun fiyattan et alabilmesini sağlamaktır.” dedi.

DİĞER MERKETLER DE SATABİLİR

Et ve Süt Kurumu’nun 1 kilogramlık kıyma ve kuşbaşı ürünleri bu hafta içerisinde Tarım Kredi marketlerde raflarda yerlerini alacak. BİM, ŞOK ve A101 de eğer kar amacı gütmeden anlaşma yapmak istediklerini bildirirlerse Et ve Süt Kurumu bu marketlere de ucuz fiyatla kıyma ve kuşbaşı verecek.