Ev sahipleri artık istediği zamları uygulayamayacak! Kira artış oranına arabulucu şartı yolda!

Bugün Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte Arabuluculuk artık ev hakkında sorun yaşayan kiracı ve ev sahipleri ile görüşüleceği öğrenildi.
Ev sahipleri artık istediği zamları uygulayamayacak! Kira artış oranına arabulucu şartı yolda!

Son bir senede en çok gündeme gelen konulardan biri haline gelen kira fiyatları hakkında ev sahipleri ile kiracılar arasında sürekli olarak anlaşmazlık yaşanmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da bu anlaşmazlıkların önüne geçilerek özellikle de kiracılara uygulanan fahiş zamları engellemek için Bakanlık harekete geçti. Yapılacak olan çalışmalarda bu konudan en az hasar ile nasıl dönülebileceği merak edilirken Arabuluculuk ile sorunların önüne geçilebilmesi için Adalet Bakanlığı harekete geçti. 

EV KİRALARINDA FAHİŞ FİYATLAR İSTENMEYE BAŞLANDI! 

Ev sahipleri tarafından son dönemde sık sık kiracılar ile yaşanan anlaşmazlıklar konusunda gündeme getirilen konular yer almaya başladı. Pek çok ev sahibi istedikleri miktarlarda kiralara zam yapmak istediği, ara zamlara gitmeye çalıştığı gibi konulardan kiracılar da yakınmaya başladı. Ev sahipleri tarafından kiraları artırabilmek için kira kontratı uzun değil, olabildiğince kısa tuttukları öğrenilirken bunun yanı sıra da kiracı değişimleri de çok yaşanmaya başladı. 

Son olarak yapılan çalışmalara göre ev sahiplerinin bir sene sürecek şekilde yapabilecekleri kir artış oranının en fazla yüzde 25 olduğu ifade edildi. Bununla birlikte ev sahiplerinin bu sene yenileyecekleri kiralarda belirtilen tarihe kadar en fazla yüzde 25 artırımına gidebileceği öğrenildi. 

ARABULUCULUK DAVA ŞARTI OLDU! 

Yaşanan anlaşmazlıklar oldukça artmaya başlarken Adalet Bakanlığı tarafından yeni taslak hazırlandığı öğrenildi. İcra ve İflas Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair düzenlenen kanun teklifi ile birlikte kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dava şartı haline geleceği öğrenildi. 

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar için herhangi bir adım atılmadan önce yapılan açıklamalara göre kişilerin Arabulucular ile görüşme sağlamasının önemli hale geldiği açıkladı. Bu şekilde de kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklar v kira ilişkileri gibi pek çok konu hakkında artık arabulucuların bulunduğu öğrenildi.