Evde bakım parası 5 Mayıs ödemeleri! Hangi illerde paralar yattı, ödeme yapılan iller listesi!

Evde bakım maaşı ile alakalı yapılan araştırmalar sıklaştı. Mayıs ayına ait evde bakım parası hesaplara yattı mı? Evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı? Evde bakım maaşı yatan iller kistesi merak ediliyor.
Evde bakım parası 5 Mayıs ödemeleri! Hangi illerde paralar yattı, ödeme yapılan iller listesi!

Evde bakım maaşı ile vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek veriliyor. Her ay düzenli olarak ödenen bu sosyal yardım ile beraber çok sayıda ailenin bütçelerine katkı yapılıp bakıma muhtaç vatandaşların bakımları aile ortamında yapılabiliyor. Peki evde bakım maaşını kimler alabiliyor ve evde bakım parası ne kadar?

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Engelli ve yaşlı vatandaşlar için verilen bu sosyal yardım çok önemli bir görev görüyor. Bakıma muhtaç olan yaşlı ve engelli vatandaşlar genellikle devlete ait bakım evlerinde bakılabiliyor. Ancak buralarda bu bakımları sağlamak devlet için ekstra maliyet anlamına geliyor. Bunun yanında bu kişilerin aile ortamlarından çıkarılmaları da sağlıklı bir durum olmuyor. Onun yerine Aile Bakanlığı bu kişilerin bakımlarını üstlenen aile üyelerine nakit desteği sağlıyor. Bu nakit desteğini almak isteyenler bakıma muhtaç yakınlarına en iyi şekilde bakabiliyorlar. Bu durumda hem devlet kazançlı çıkıyor hem de bakıma muhtaç kişi aile ortamından koparılmıyor.

EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL?

Evde bakım parası olarak ne kadar ödeme yapıldığı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar bu imkandan yararlanma hakkını elde ettiklerinde yani evde bakım maaşı alma hakkı kazandıklarında hesaplarına her ay 4.336 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemelere 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan zam oranında zam uygulanıyor. En son Ocak ayında zamlanan evde bakım maaşı Temmuz ayında yine zamlanacak.

EVDE BAKIM PARASI YATTI MI?

Evde bakım parası ödemeleri ile alakalı son bilgiler araştırılıyor. Aile Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanan evde bakım maaşı için il bazlı ödeme yapılıyor. Bundan dolayı ilden ile ödeme tarihleri değişebiliyor. Standart bir ödeme tarihi olmayan evde bakım maaşı ödemeleri genellikle her ayın 15’inde yatmaya başlıyor ve Türkiye’nin 81 ilinde ay sonuna kadar ödemeler tamamlanabiliyor. Bazı özel dönemlerde ise ödemeler daha erken yapılabiliyor.

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Evde bakım parası yatan iller listesi hakkında da çok sayıda sorgulama yapılıyor. Aile Bakanlığı’nın verdiği son bilgilere göre evde bakım parası ödemeleri Mayıs ayı için henüz başlamadı. Bundan dolayı evde bakım parası yatan iller listesi henüz oluşmaya başlamadı. Evde bakım parası ödemeleri yapıldıkça bu haberin altından listeyi takip edebilirsiniz.