Fatih Altaylı telefonda konuştum diyerek açıkladı! Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Dün altılı masanın yapılan son toplantısı ile Cumhurbaşkanı adayını açıklaması beklenirken İYİ Parti'den sürpriz bir aday çıkışı gelmişti. Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?
Fatih Altaylı telefonda konuştum diyerek açıkladı! Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Fatih Altaylı telefonda konuştum diyerek açıkladı! Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan açılamalar siyaset gündemine bomba gibi düşmüştü. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak Saadet Partisi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının gündeme taşındığı, diğer partilerin de bu isme onay verdikleri iddia edilmişti. 

Masada yer alan Meral Akşener'in ise ilk olarak anket yapmak istediği, daha sonra ise ankete karşı çıkılması nedeni ile kendi adaylarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu dile getirmişti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir kere daha belediye başkanlarının adaylığını veto ettiği ve masada gerginlik yaşandığı ifade edilmişti. 

MERAL AKŞENER MASADAN KALKTI, ALTILI MASANIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı konuşmasında son derece sert açıklamalarda bulunurken "Dün gerçekleşen toplantıda nihayet cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu tartıştık. 5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını beyan ettiler. Biz de İYİ Parti olarak iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu isimler Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'dur. Bu önerilerimiz reddedilmiştir. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir" diyerek İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve buna boyun eğmeyeceklerini ifade etmişti. 

MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Meral Akşener'in göreve davet ettiği Mansur Yavaş hakkında ilk açıklama ise gazeteci Fatih Altaylı tarafından yapıldı. Altaylı "Mansur Yavaş ile görüştüm. Kendisi aday olmayacağını net bir şekilde ifade etti. Hatta sıfırın altında olduğunu söyleyebilirim. Yavaş salı günü konuğum olacaktı. Bu siyasi ortama dahil olmak istemediğini belirterek katılmayacağını söyledi" diyerek Yavaş'ın aday olmayacağını iddia etti.