Fatih Portakal duyurdu! İşte altılı masanın iddia edilen bakanlık dağılımı

2023 seçimleri için Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterme kararı alan altılı masada bakanlık dağılımı hakkında son kulis haberini gazeteci Fatih Portakal aktardı.
Fatih Portakal duyurdu! İşte altılı masanın iddia edilen bakanlık dağılımı

Fatih Portakal duyurdu! İşte altılı masanın iddia edilen bakanlık dağılımı - Türkiye 2023 seçimi için artık geri sayıma başlarken 2023 seçim tarihi 14 Mayıs 2023 olarak ilan edilmişti. Seçime girecek partiler şanslarını arttırmak adına ittifaklar kurmaya devam ederken bir öncesi seçime Millet İttifakı olarak giren CHP ve İYİ Parti bu seçime farklı bir oluşum ile girme kararı almıştı. 

Altılı Masa kuran Millet İttifakı içerisine CHP ve İYİ Parti'ye ek olarak DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'de katılmıştı. Altılı masa son derece sancılı geçen ve İYİ Parti'nin masadan kalkmanın eşiğinden döndüğü bir süreci tamamlayarak Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini açıklamıştı. 

ALTILI MASADA BAKANLIKLAR NASIL BÖLÜŞÜLECEK?

Altılı masanın son derece zor bir süreci tamamlayarak Cumhurbaşkanı Adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını açıklamasının ardından gözler bakanlık paylaşımına çevrilmişti. Masada yer alan 5 partinin de Cumhurbaşkanı Yardımcısı çıkaracağı açıklanırken bakanlık paylaşımı da merak konusu olmuştu. 

Konu hakkında açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Partilerin aldıkları oya göre, çıkardıkları milletvekiline göre belli sayıda Bakanlıklar pay edilecek. Her parti en azından 1 bakanlıkta etkili olacak. Bunu deklare ettikten sonra geri kalan hususların tamamı izafi artık" diyerek paylaşım yapılacağını dile getirmişti. 

 Ünlü gazeteci Fatih Portakal ise ittifakın bakanlık dağılımını şu şekilde açıkladı:

CHP: Milli Eğitim, Ekonomi, Dışişleri, Adalet

İYİ Parti: Sağlık, Aile, İçişleri, Tarım

DEVA: Ekonomi, Adalet, Dışişleri

Gelecek Partisi: Adalet, Dışişleri, Milli Eğitim Bakanlığı

Saadet Partisi: Aile Bakanlığı, Tarım Bakanlığı

Demokrat Parti: Kültür ve Turizm, Tarım