Fırın ve ocak kullanımını sıfıra indirgeyen tatlı tarifleri geldi! Veganlar bu tarife bayılacak! Vegan tatlı tarifi

Artan elektrik ve doğalgaz faturalarından sonra evde, düşük maaliyet ve yüksek fayda ile hazırlanabilecek tatlı tarifleri araştırılmaya başlandı. Tatlı gurmeleri, veganların da faydalanabilecekleri 3 kolay tatlı tarifini tüketiciler ile paylaştı. İşte mutfaklarınıza yenilik katacak yeni tatlı tarifl
Fırın ve ocak kullanımını sıfıra indirgeyen tatlı tarifleri geldi! Veganlar bu tarife bayılacak! Vegan tatlı tarifi

Tatlı krizlerinin imdadına yetişen 3 adet tatlı tarifi tüketiciler ile paylaşıldı. Aralarında vegan tarifin de bulunduğu tatlı tarifleri, tüketicilerden geçer not almayı başardı.

VEGAN BAR TARİFİ!

Vegan beslenme, son dönemlerde iyice popüler hale gelmeye başladı. Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmek isteyen ancak tatlı isteklerini bastırmak konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan tüketicilere, gurmelerden yeni tatlı tarifi geldi. İşte “vegan bar” isimli tatlının malzemeleri ve yapılışına ilişkin merak edilen tüm detaylar…

Vegan bar malzemeleri: 1 çay kaşığı pudra şekeri, 1 su bardağı çiğ fındık, 4 tatlı kaşığı kakao, yarım çay bardağı pekmez, bir çay kaşığının ucu ile tuz, yarım çay bardağı bitkisel süt (badem sütü, yulaf sütü vb.)

Vegan bar yapılışı: Malzeme listesinde bulunan tüm malzemeleri blendera alın ve fındıklar homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin. İstenilen homojen kıvam elde edildikten sonra karışımı bir kavanoz kapağının üzerine yerleştirin ve karışımı soğuması için buzluğa kaldırın. İstenilen katı kıvam elde edildikten sonra tatlıyı tüketebilirsiniz.

HURMA ATIŞTIRMALIK TARİFİ!

Fırın ve ocak kullanımını sıfıra indirgeyen tatlı tarifleri geldi! Veganlar bu tarife bayılacak! Vegan tatlı tarifi

Yüksek tatlı içeriği ile tatlı krizlerini anında çözüme kavuşturan hurma meyvesi, farklı sunumu ile tatlı tariflerine de konuk oldu. Çok merak edilen ve son zamanlarda sıklık ile tüketilen “hurma atıştırmalık” tarifinin ayrıntıları belli oldu.

  • Hurma atıştırmalık malzemeleri: 10 tane hurma, 10 çay kaşığı fıstık ezmesi, 10 tane badem
  • Hurma atıştırmalık yapılışı: Çekirdekleri ayıklanmış olan hurmaların içine fıstık ezmesi eklenir ve son olarak üzerine badem de eklenerek hurmalara kapatılır. Arzuya göre hurmalara buzluğa veya buzdolabına alınarak soğutulup, tüketilebilir.

ÇİKOLATALI MUS TARİFİ!

Yapımı basit, tüketimi keyifli çikolatalı mus tatlısının malzemeleri ve yapılışı açıklandı.

Çikolatalı mus malzemeleri: 1 su bardağı aquafaba (dolapta bekletilmiş, haşlanmış nohut suyu), 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 120 gr eritilmiş bitter çikolata veya kakao, 2 paket vanilya, 6 yemek kaşığı toz şeker

Çikolatalı mus yapılışı: Nohut suyu köpürene kadar çırpıldıktan sonra içerisine diğer malzemeler yavaş yavaş eklenir ve karışım homojen hale gelene kadar çırpılmaya devam edilir. Sonrasında karışım kaselere dökülür ve soğuması üzere buzdolabına alınır.