Galatasaray, Almanya’dan Ayhan Akman’ın yeğeni Ali Akman’ı renklerine bağladı

Geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray, yeni sezon öncesi transferde hızını alamıyor. Galatasaray, Alman ekibi Eintracht Frankfurt’un oyuncusu ve eski futbolcusu Ayhan Akman’ın yeğeni Ali Akman’ı da kadrosuna kattı.
Galatasaray, Almanya’dan Ayhan Akman’ın yeğeni Ali Akman’ı renklerine bağladı

Galatasaray, geçtiğimiz sezon istediği gibi bir süreç geçiremedi. Ligde üst üste kötü sonuçlar alarak 2021/2022 sezonunu 14 galibiyet, 10 beraberlik ve 10 mağlubiyet ile 52 puanda 13. sırada tamamlayan Galatasaray, öte yandan Avrupa macerasında ise taraftarlarını heyecanlandırdı. UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan namağlup ve deplasmanda gol yemeden çıkan Galatasaray, üst turda İspanyol dev Barcelona ile karşılaştı ve yine deplasmanda gol yemedi ancak Barcelona’ya elendi. Yeni sezona efsane futbolcusu Okan Buruk’un teknik direktörlüğünde girmeye hazırlanan Galatasaray, transferlerine hız kesmeden devam ediyor. Galatasaray, bu kez de Ayhan Akman’ın yeğeni Ali Akman’ı renklerine bağladı.

KUZENLERİYLE BİRLİKTE FORMAYI GİYECEK

Galatasaray, Almanya takımlarından Eintracht Frankfurt forması giyen, aynı zamanda efsane futbolcusu Ayhan Akman’ın da yeğeni olan Ali Akman’ı satın alma opsiyonu ile kiralamak üzere anlaşma sağladı. Sabah’ın haberine göre Galatasaray, 20 yaşındaki golcü Ali Akman’ı satın alma opsiyonuyla kiralamak için prensipte anlaştı. Geçtiğimiz sezon Nijmegen’de kiralık olarak forma giyen genç futbolcu Ali Akman, kuzenleri Hamza Yiğit ve Efe ile birlikte bu sezon sarı kırmızılı takımda forma giyecek.

OKAN BURUK AÇIKLAMIŞTI

Galatasaray, Almanya’dan Ayhan Akman’ın yeğeni Ali Akman’ı renklerine bağladı

Galatasaray’ın, yeni sezon öncesi anlaştığı Teknik Direktör Okan Buruk, Kasımpaşa ile oynanan hazırlık maçı sonrasında yaptığı açıklamada Ali Akman için teklif yaptıklarını söylemişti. Söz konusu açıklamasında Okan Buruk “Ön tarafa yönlü oyuncular bakıyoruz. Hem santrafor oynayacak ikinci forvet, kenarda oynayabilecek oyuncular bakıyoruz. Kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Önde de ihtiyacımız var. Ali Akman ile ilgili bir düşüncemiz oldu. Kulüple bu anlamda görüşmeler oldu. Ancak şu anda net bir şey yok. Türk rotasyonu içerisinde bize destek verebilir” sözlerini dile getirmişti.

ALİ AKMAN’IN KARİYERİ

Galatasaray’ın renklerine bağladığı Ali Akman 18 Nisan 2002’de Bursa’da dünyaya geldi. 20 yaşındaki futbolcu, 173 cm boyunca ve santrafor mevkiinde oynuyor. Kariyerine 2013 yılında İnegölspor altyapısında başlayan Ali Akman, daha sonra Bursaspor altyapısının formasını giydi. 2019-2021 yılları arasında Bursaspor A takımında 39 maça çıkan Akman, burada 12 gol attı. Ardından Eintracht Frankfurt’a ve oradan kiralık olarak NEC Nijmegen’e giden Akman, toplamda çıktığı 67 maçta 18 gole imza attı. Akman ayrıca alt yaş grubu milli takım maçlarında toplamda 48 maçta 20 gol attı.