Gençlere güzel haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! KYK yurtlarında ücretsiz kalma uygulamasında değişiklik!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarında yaz döneminde gençlerin ücretsiz yararlanmalarına dair uygulamada değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan değişikliği kabine toplantısının ardından açıkladı.
Gençlere güzel haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! KYK yurtlarında ücretsiz kalma uygulamasında değişiklik!

Türkiye’de gençlerin farklı şehirleri düşük maliyetle gezebilmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir uygulamaya gidilmişti. Bu uygulamaya göre 18 – 25 yaş aralığında bulunan tüm gençler 81 ilde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme imkanına sahip olmuştular. Böylelikle gençlerin bu gezilerinde barınma maliyetleri sıfırlanmıştı.

ÜCRETSİZ YURT İMKANI UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK KARARI

Gençlere sağlanan yaz döneminde KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme uygulamasına çok büyük bir talep gösterildi. Ancak üst yaş sınırının 25 olarak belirlenmiş olmasına itirazlar yapılmıştı. Bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde toplandı. Gençlerden gelen bu itirazlar da masaya yatırılan konular arasında yer aldı. İtirazların yerinde bulunması ile uygulamada değişikliğe gidilmesine dair karar verildi.

YAŞ ARALIĞI 18 - 30'A ÇIKARILDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan değişikliği kabine toplantısının ardından açıkladı. Gençlerden çok büyük bir talep geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarında yaz döneminde gençlerin ücretsiz yararlanabilmelerine dair uygulamamız büyük bir talep gördü. Gençlerimiz Türkiye’nin farklı kentlerini ziyaret ederek gezme imkanı bulabildiler. Şimdi gençlere bir müjde daha vermek istiyorum. Biliyorsunuz bu uygulamaya başlarken 18 – 25 yaş arası gençlerimizin bundan yararlanabileceklerini duyurmuştuk. Bunda değişiklik yapıyoruz. Artık 18 – 30 yaş arasında tüm gençlerimiz bu imkandan faydalanabilecekler.” dedi.

UYGULAMA 1 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK!

Türkiye’nin 81 ilinde çok sayıda KYK yurdu bulunuyor. Bu yurtlar yaz döneminde üniversiteler kapalı olduğu için herhangi bir şekilde hizmet veremiyordular. Yapılan bu yeni uygulama ile bu yurtlar aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Gençler Türkiye’de istedikleri şehirleri gezme imkanı bulurken barınma masraflarından da kurtulmuş oldular. Böylece gençlerin tatil yapabilmeleri için gereken maliyetin önemli bir kısmı da sıfırlanmış oldu. Yol ve günlük harcamalarını karşılayabilen tüm gençlerin Türkiye’nin 81 kentini gezebilme imkanı doğdu. Bu uygulamanın 1 Eylül’e kadar devam edeceği bildirildi.