Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji duyurdu Sibirya soğukları kar ve fırtına ile geliyor!

Aralık ayının gelmesi ile beklenen Sibirya soğukları hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yaptı. 3 Aralık 2022 MGM hava durumu günlük haftalık tahmin raporu yayımlandı.
Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji duyurdu Sibirya soğukları kar ve fırtına ile geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen haftalık hava durumun tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan hava durumu tahmini raporu ile Sibirya soğukları için uyarı yapılırken yine pek çok ilde gök gürültülü sağanak yağış, fırtına ve kar yağışı uyarısı yapıldı. 

Bugün yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkisini gösterirken Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi genelinde ise yağışlı hava dalgası etkili olacak. Özellikle de Yozgat ve Van çevrelerinde etkili sağanak yağış yaşanacak. Yağışlı hava dalgası önümüzdeki Perşembe gününe kadar etkisini sürdürürken hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düşecek. 

MGM 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU YAYIMLANDI BUGÜN HAVA NASIL YAĞIŞ VAR MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından beklenen hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde karla karışık yağmur beklenirken yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili olacak. Pazar günü ise yağışlı hava etkisini yitirecek ve kıyı kesimlere çekilecek. 

Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji duyurdu Sibirya soğukları kar ve fırtına ile geliyor!

SİBİRYA SOĞUKLARI NE ZAMAN GELECEK 2022?

Konu hakkında yorumlarda bulunan Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Hasan Tatlı “Özellikle kasımdan itibaren Kuzey Amerika, Alaska, Kanada ve Avrasya karları büyük bir alanı kapladı. Türkiye’de de Sibirya yüksek basıncından dolayı ayaz etkili olacak. Sibirya yüksek basıncı kuru, Soğuk bir hava getiriyor. Bunun kar örtüsüne ek olarak buraları daha da soğutacağı bekleniyor” diyerek bu senenin çok daha soğuk ve sert geçmesinin beklendiğini dile getirdi. 

İstanbul'da aralıklarla sağanak yağış beklenirken Rize ve Artvin kıyılarına ise etkili sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağışlı havanın etkisini azaltarak hafta boyunca devam edebileceği belirtildi. Pazar günü ise sadece doğu Karadeniz bölgesinin kıyı şeridinde yağışlar meydana gelecek.