Haluk Levent'e ithamlarda bulunan Deniz Akkaya hakkında soruşturma başlatıldı

Deniz Akkaya ve Haluk Levent arasında yaşanan gerginlik ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.
Haluk Levent'e ithamlarda bulunan Deniz Akkaya hakkında soruşturma başlatıldı

Haluk Levent'e ithamlarda bulunan Deniz Akkaya hakkında soruşturma başlatıldı: Haluk Levent Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından AHBAP Derneği adı altında halktan bağış topladı. Birçok depremzedeye yardımda bulundu. Bunun ardından Deniz Akkaya tarafından AHBAP Derneği'nin kurucusu olan Haluk Levent'e yönelik bazı iddialarda bulundu.

Deniz Akkaya hakkında 5 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. Soruşturma eğer davaya dönüşürse Deniz Akkaya tahkir ve aşağılama, yanıltıcı bilgiyi yayma ve iftira gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis istemi ile yargı önüne çıkacak. 

NE OLMUŞTU?

Deniz Akkaya AHBAP Derneği kurucusu olan Haluk Levent'e yönelik bazı ithamlarda bulundu. Haluk Levent'in ABD'de kara para aklamaktan yargılanan Sezgin Baran Korkmaz ile bir fotoğrafını paylaşarak önemli iddialar ortaya atmıştı. Hatta Akkaya Levent'i dolandırıcılık ile suçladı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Deniz Akkaya hakkında Haluk Levent'e karşı ortaya attığı iddialar sebebiyle soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Deniz Akkaya hakkında Kamu Kurum ve Kuruluşlarını tahkir ve aşağılama, yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, tehdit, hakaret ve iftira suçlarından soruşturma açtığını duyurdu. Eğer bu soruşturma davaya dönüşür ise Akkaya'nın 13'yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanacağı ortaya çıktı.