Hangi cumhurbaşkanı adayı kaç imza toplayabildi?

Cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK’ya başvuran ve 100 bin imza toplaması gereken isimlerin imza süreci devam ediyor. Hangi Cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı?
Hangi cumhurbaşkanı adayı kaç imza toplayabildi?

Türkiye’de 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler YSK’ya başvuru yapmıştılar. TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdikleri Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylıkları kesinleşti. Ancak diğer isimlerin Cumhurbaşkanı adayı olabilmeleri için 100 bin imza toplamaları gerekecek.

27 MART SON GÜN!

YSK’nin yürüttüğü süreç ile Cumhurbaşkanlığı kesin aday listesi 27 Mart’tan sonra belirlenmiş olacak. Bugünden sonra cumartesi ve pazar günleri de vatandaşlar ilçe seçim kurullarına giderek cumhurbaşkanı adayları için imza verecekler. Pazar günü sonunda ise 100 bin oy sınırını aşanlar seçimde cumhurbaşkanı adayı olacaklar. Bu sınırı aşamayanların başvuruları ise kabul edilmemiş olacak.

11 İSİMDEN 4 İSİM CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMA İHTİMALİ YÜKSEK!

YSK’nın yaptığı açıklamaya göre şu anda 11 isim Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için vatandaşlardan 100 bin imza bekliyor. Ancak şu ana kadar alınan imza sayılarına göre 100 bin barajını aşabilme imkanı olan 4 isim ön plana çıkıyor. Bu isimler ise Muharrem İnce, Fatih Erbakan, Sinan Oğan ve Doğu Perinçek olarak ön plana çıkıyorlar.

HANGi ADAY KAÇ İMZA TOPLADI?

YSK tarafından açıklanan güncel rakamlara göre Muharrem İnce 53.761, Fatih Erbakan 49.553, Sinan Oğan 27.482, Doğu Perinçek 12.387 imza topladılar. Muharrem İnce ve Fatih Erbakan 100 Bin imza toplama konusunda diğer isimlerin önündeler. Sinan Oğan ile Doğu Perinçek’in ise hafta sonu oldukça yoğun destek görmeleri gerekiyor.

Öte yandan diğer adaylar içerisinde yer alan Yakup Türkal 1.685, Ahmet Özel ise 603 imza toplayabildiler.