HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşme davetine CHP'den yanıt geldi!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşme davetinde bulunmasına CHP’den yanıt geldi. Kemal Kılıçdaroğlu seçim sürecinde HDP ile görüşecek mi?
HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşme davetine CHP'den yanıt geldi!

Türkiye’de siyaset arenası baş döndürmeye devam ediyor. Millet İttifakı’nın 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından siyasi hesaplar yapılmaya başlandı.

HDP GÖRÜŞME DAVETİNDE BULUNDU

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendileri ile görüşmeye davet etti. Bu görüşmede genel ilkelerde anlaşma sağlanarak bir yol haritasında mutabık kalınabileceğini söyleyen Mithat Sancar böylece Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verebileceklerini belirtti. HDP’nin bu çağrısına çok geçmeden yanıt CHP’den geldi.

CHP YANIT VERDİ!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir açıklama yaparak HDP’nin teklifine yanıt verdi. Ziyaretin olası olduğunu belirten Özgür Özel, “Ülkeyi yönetmeye talip olan bir cumhurbaşkanı adayının her siyasi partiyi ziyaret ederek yapacaklarını anlatması son derece normal bir hareket olur. Bu nedenle HDP’yi de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret etmesi olasıdır.” dedi.

6 MİLYON VATANDAŞIN OY VERDİĞİ SİYASİ PARTİ İLE GÖRÜŞMEK OLAĞAN

HDP’nin TBMM’de siyaset yapar bir parti olduğuna dikkat çeken Özgür Özel, “Ben TBMM’de grup başkanvekilliği yapıyorum. HDP de tıpkı diğer gruplar gibi milletin oy verdiği, 6 milyon vatandaşın oy tercihini kullandığı, TBMM’ye gidip bizi temsil ederek siyaset yapın dediği bir siyasi partidir. Onları yok saymak veya ötekileştirmek olmaz. Ben seçim güvenliği ile alakalı olarak HDP’yi daha önce ziyaret etmiştim. HDP’nin genel merkezine giderek de ziyaret yapılabilir, bu mümkündür.” ifadelerini kullandı.